4 anys integrant persones amb diversitat funcional a través dels escacs

Nota de l’Organització

Club d’Escacs de Silla i Centre Tola van iniciar tenen en marxa este projecte des de 2020

Va ser en 2020 quan es van ajuntar el Club d’Escacs de Silla i el Centre Tola per a posar en marxa el projecte “Integra’t amb el Club d’Escacs de Silla”. Esta activitat oferix a les persones amb diversitat funcional del centre la possibilitat de participar en tallers d’escacs.

Els beneficis d’este taller

Com afirma Rubén Gómez, monitor del taller, la pràctica dels escacs “desenvolupa habilitats cognitives clau, el pensament analític i la resolució de problemes, la qual cosa el convertix en una ferramenta valuosa per al desenvolupament cognitiu”. Estos beneficis són majors si cap en les persones amb diversitat funcional ja que els fomenta la sociabilitat. Cada dimecres fins al 19 de juliol, durant tot el matí, Rubén els ensenya escacs a este efecte.

Amb l’arribada del bon temps este taller es realitzarà també cada dijous a la vesprada en el “Espai Jove” del Parc del Altero. Així es potencia la funció integradora de la iniciativa ja que qualsevol persona que acudisca podrà practicar escacs. A l’aire lliure coincidixen joves persones amb diversitat funcional, de la tercera edat,… tots podran participar sense distinció per edat, gènere ni cap condició. L’únic requisit són ganes de practicar este esport ciència que és els escacs, aconseguint l’objectiu integrador que perseguix el taller.

Compromís de l’Ajuntament de Silla

El compromís de l’Ajuntament de Silla amb esta iniciativa sempre ha sigut exemplar. Esta aposta per la integració ha tingut el suport en tot moment de les institucions i per això van rebre la visita de la Regidora de Benestar Social, Salut i Igualtat, Ana Isabel Piera Jiménez i el Regidor d’Esports, Benigne Bodón Valent.

Club d’Escacs de Silla

És molt gran el compromís amb la integració del club sillero. Com resa el seu lema dedica gran part dels seus esforços “integrant col·lectius”. Destaca la seua aposta integradora i social per a la qual compta amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana sense la qual no seria possible duguera a terme este taller cada any.

En este club són conscients que les persones amb diversitat funcional troben barreres a l’hora de practicar esport o de socialitzar. Estes es trenquen amb iniciatives com “Integra’t amb el Club d’*Escacs de Silla” sumant-li els beneficis propis de practicar els escacs.