A un salt de la final del Circuit “El Gran Salt-A Salina i jo amb estes grenyes”

Fa ja 3 mesos que va arrancar el Circuit “El Gran Salt-A Salina i jo amb estes grenyes” organitzat per AVAEI (Associació Valenciana d’Escacs Educatius i Inclusius), en col·laboració amb el col·legi Imagine Montessori School i La Pineda Surf de vela ràpid. La disputa de les seues 3 jornades determinaran qui disputaran la gran final del mes de juny.
Últim torneig
Diumenge que ve 25 de maig es viurà en el Poliesportiu d’Albalat dels Sorells l’última fase prèvia puntuable per a l’accés a la gran final. Una setmana més es mesuraran centenars de joves amb els escacs com a passió comuna i en l’horitzó el desig d’arribar al Campionat d’Espanya d’Escacs per edats. Els enfrontaments es dividiran de nou en les categories sub 8, sub 10, sub 12 i sub 18.
Amb el suport de l’Ajuntament d’Albalat del Sorells se celebrarà esta tercera cita del circuit. Durant els dies previs la localitat s’ha vist replet d’activitats complementàries convertint-la en l’epicentre dels escacs valencians durant la seua disputa.
La gran final
En finalitzar esta tercera cita es coneixeran els noms dels qui passen a la fase final. La gran final en el centre educatiu Imagine Montessori School està prevista per al pròxim 8 de juny.
Esta final serà retransmesa i comentada per comentaristes reconeguts en el món dels escacs com el Gran mestre Alexis Cabrera, encarregat de la tecnificació de la Federació Valenciana, i la jugadora d’escacs Lucía Follana, Campiona d’Espanya sub16 en 2021 i Subcampiona en escacs ràpids 2023 en Salina.
I si vences el circuit…
Els qui aconseguisquen guanyar la final en cada categoria seran els que faran el gran salt als Campionats d’Espanya per edats que es disputaran en Salina el pròxim estiu. Véncer este circuit els permetrà representar a la Comunitat Valenciana amb una beca que cobrirà totes les despeses seues i de la persona adulta que li acompanye. Estes beques són una iniciativa única ja que fins ara totes les despeses eren a càrrec de les famílies.
Anima’t a participar
Pot ser que vulgues guanyar una plaça o solament vulgues divertir-te, però amb participar ja eixiràs guanyant. La idea d’este circuit és sumar experiència en escacs, més enllà de l’opció d’acudir als Campionats d’Espanya gràcies a l’esforç, eixa és la raó del circuit. Els tornejos estan enfocats com a festivals dels escacs.
Inscripcions

La inscripció es pot fer directament a través de la web de l’associació: https://www.educacionyajedrez.org/categoria-producto/inscripciones/. El cost de la inscripció al torneig és de 8€.
Este és un torneig obert l’objectiu del qual és donar una oportunitat a qualsevol aficionat o aficionada, per la qual cosa la joventut en risc d’exclusió o en una situació econòmica delicada (acreditada per un centre escolar o de menors) estan exempts del pagament de la inscripció, perquè puguen jugar sense barreres. Serà el col·legi Imagine Montessori School qui brindarà l’oportunitat a jugadores d’escacs amb dificultats econòmiques cobrint les seues despeses d’inscripció als tres certàmens.