Adam Kozak ha sigut el guanyador del Circuit Trimestral del C.A. Montolivet

Nota de l’Organització

L’espera va valdre la pena i el Circuit Trimestral CA Montolivet va tornar amb força.

15 titulats i representació de fins a 9 països diferents entre els 70 jugadors d’escacs que es van donar cita en l’antiga seu del club al costat del parc Manuel Granero.

Ja des de ben d’hora la Falla veïna ens va amenitzar amb una fragorosa “despertá”, era un bon auguri i res podia anar malament eixe matí. O sí, el pobre Slobodan Kovacevic va patir un xicotet accident amb un dels petards…encara sort que és un guerrer amb milers de batalles a la seua esquena i coneix bé estes xicotetes sorpreses que poden tindre Les Falles ja que porta mitja vida a València.

Tot va quedar en un esglai i després d’acreditar als jugadors vam poder donar principi a l’esdeveniment amb María de Los Angeles com a àrbitre principal que va aconseguir que no trobàrem a faltar a Hernán durant el desenvolupament de la jornada.

Això també es va deure a Jaime Gomar, Birju i Jesús Chiloeches perquè, sense els seus rellotges d’urgència, molts dels assistents haurien d’haver-se quedat com a espectadors en lloc de participar. Gràcies de cor!

Els favorits no van perdonar en les primeres partides i vam haver d’esperar a la ronda 4 per a començar a veure enfrontaments directes en la lluita pel torneig.

El GM hongarés Adam Kozak va véncer a l’EL MEU Antonio Granero, l’EL MEU francés Pierre Barbot va batre al FM veneçolà José Manuel Díaz Velandia i l’EL MEU Rubén Domingo va fer el mateix amb l’EL MEU serbi Slobodan Kovacevic. Així es va formar un grup de 3 jugadors amb una puntuació perfecta mancant 3 rondes, encara que continuava havent-hi un grup nombrós de perseguidors a l’aguait.

Gir d’esdeveniments en la 5a ronda amb una emocionant dificultat de temps en la primera taula amb Pierre Barbot enfront d’Adam Kozak. El segon, després de rebutjar taules, comet un greu error que Pierre no desaprofita i es posa líder en solitari.

Per part seua, l’EL MEU Pablo Cruz bat a Rubén en taula 2 i deixa el podi molt obert.

Més obert encara després que l’EL MEU Íñigo López Mulet guanyara a Pierre en taula 1 per a posar-se com a nou líder en solitari. Al costat de Pierre, un grup d’altres 5 jugadors (Kozak, Rubén Domingo, José Manuel Díaz Velandia, l’EL MEU francés Stephan Bressac i l’EL MEU peruà Jhoel García) que vencen les seues respectives partides i es juguen entrar en premis en l’última ronda. L’emoció està servida.

Taules d’amics entre els companys de club Rubén i Íñigo en primera taula i victòries de les negres en les 3 següents taules. Kozak remunta enfront de Steph amb torre neta de menys, el pobre Pierre acaba de desinflar-se i patix una altra derrota enfront de Jhoel que culmina una gran recta final i Velandia bat a Pablo Cruz per a certificar un lloc en el podi.

La WGM i LA MEUA Marta García aconseguix el primer lloc femení malgrat la seua derrota en l’última ronda perquè la WIM romanesa Miruna-Daria Lehaci, el seu principal perseguidora, cau davant Slobodan. Este s’assegura així el primer lloc Veterà +50 una vegada més.

Pierre Barbot obté un premi de consolació en quedar campió local del CA Montolivet.

Cars Fernández i David Martín Ayala, tots dos amb grans actuacions, copen els primers llocs de la categoria S2000 i Vlad Ionut Bercaru obté el trofeu Sub18.

Finalment 4 jugadors empaten a 6 punts, prova de la força del torneig, i és el GM Adam Kozak qui s’emporta el gat a l’aigua i debuta amb victòria en el Circuit.

José Manuel Díaz Velandia, subcampió, i Íñigo López Mulet, 3er classificat, completen el podi.

Gran demà en tots els aspectes, moltes gràcies a tots i tornarem prompte.

Veure Classificació