Antonio Granero Roca Ganador del XV Torneig Vila de Calp

Nota de l’Organitzador

Este matí s’ha jugat el quinzé torneig d’escacs Vila de Calp al Campus d’Excel·lència Empresarial Casa Nova de Calp.

Este torneig s’ha fet possible gràcies a la col·laboració tant de l’Ajuntament de la localitat, Club Escacs Calp, Aigües de Calp i especialment gràcies al grup de persones que han treballat i dedicat molt de temps perquè tot isquera hui de luxe.

Hui hem tingut un dia amb clima esplèndid, molta participació i molt bon ambient. Les tres sales de joc eren àmplies, amb aire condicionat i bon material de joc. L’esportivitat de tots ha sigut excepcional, la gent ho ha passat genial, hi havia pastissets, dolços, café, pastes, aigua fresca per a tots,etc… el nostre objectiu amb estos detalls és que els participants i acompanyants tinguen un tracte especial i que gaudisquen el màxim d’esta gran festa dels Escacs.

En el torneig hi havia diversos candidats a la victòria final ja que els huit titulats entre Mestres Internacionals, Mestres FIDE i Candidats a Maestro no ho anaven a posar fàcil per a emportar-se els més de 1000€ en premis que estaven en joc. S’han jugat 7 rondes a 5 minuts + 3 segons d’increment per jugada.

S’ha imposat el Mestre Internacional Antonio Granero Roca, de l’Alberic, amb 6,5 punts de 7 possibles, seguit del Mestre FIDE Jose Manuel Velandia, del Benimaclet amb 6 punts de 7 possibles i en tercer lloc el joveníssim Maestro Internacional i crec que en breu Gran mestre Diego Macías de l’Andreu Paterna també amb 6 punts. Bon torneig on han brillat jugadors com a 8é de la general i més ben Comarcal Antoni Bertomeu, seguit de Stepan Bukharkov, Miguel A. García Yepes com a millor jugador local, seguits de Jaume Pastor, Àngel Pérez, etc

Este torneig l’han disputat 88 jugadors de 15 nacionalitats diferents.

Destacar la gran participació de niñ@s en el torneig. Hui s’ha disputat l’última prova del Circuit de la Marina Alta conjuntament amb el torneig d’adults. És meritori que 28 xiquets prenguen part en un esdeveniment d’este tipus, es nota la gran faena dels clubs potenciant la pedrera. Gran mèrit dels pares per portar als seus fills des de molts llocs de la Comunitat Valenciana he fins i tot des de Múrcia per a disputar el torneig.

Els Campions del Circuit a nivell Individual han sigut:

Sub 16 Stepan Bukharkov de Dénia, en Sub 14 Alejandro Cholbi Tent de Gata, en Sub 12 Andrei Chira de Gata, en *Sub 10 Samuel Montaña de Gata i en Sub 8 Oliver Mari de Dénia.

En el torneig per equips del Circuit Sub 16 (puntuaven els 4 millors jugadors de cada equip) la classificació final ha sigut: 1r Gata de Gorgos amb 79,5 punts, seguit en 2n lloc del Xàbia amb 63, en 3er lloc Calp amb 55,5 punts, 4t Dénia amb 53,5 en 5é lloc Teulada amb 17,5 punts, en 6é lloc Benissa amb 14,5 punts i en 7é lloc Poble Nou de Benitatxell.  Enhorabona a tots!!!

Jeroni Mulet, Grigorii Glushko i Martín Illescas són alguns dels joves que han destacat per la seua gran projecció, encara que hi ha molts més joves que estan treballant molt bé i que segur seguiran la senda de l’èxit pel seu esforç i il·lusió i els animem a tots perquè seguisquen en el bon camí.

El lliurament de Premis va ser realitzada pel Regidor d’Esports de Calp Ximo Perles i del President del Club escacs Calp Miguel A. García.

Enllaç de l’àlbum de fotos del torneig de Calp