Arranca l’III Open Internacional CA Montolivet

Nota de l’Organització

Durant la setmana del 17 al 23 de juliol s’està desenvolupant un autèntic festival d’escacs a Alboraia, València. La capital mundial de l’orxata acull en el seu municipi l’III Open Internacional d’Escacs CA Montolivet en el qual participen 220 jugadors d’escacs de 38 països diferents.

A més de comptar entre els seus participants amb 94 titulats (16 Grans mestres i 36 Mestres Internacionals), el Club d’Escacs Montolivet ha volgut innovar en l’organització d’aquesta mena d’esdeveniments convidant a nombroses persones influents en la comunitat ajedrecística en línia amb el que aconseguir una major promoció i difusió a nivell mundial. Els “influencers o streamers” juguen sempre en taulers de retransmissió amb les seues respectives càmeres perquè els seus animadors puguen seguir cada pas i cada jugada en el torneig.

D’altra banda, la retransmissió compta amb equips de comentaristes en 2 idiomes diferents, espanyol i polonés. El país de Polònia, tercer amb major representació, s’ha bolcat amb el torneig al qual han assistit 18 persones i estan quedant meravellats amb la gastronomia, les platges i la meteorologia de la capital del Túria.

La segona novetat ha sigut el ritme “superacelerado” que ha utilitzat el torneig, això ha implicat que des de la primera de les nou rondes de joc els participants amb major nivell i rànquing s’han enfrontat entre ells des del principi oferint molta emoció i tensió als espectadors.

Hem pogut comptar amb les presències de la campiona del Món i Gran mestra Antoaneta Stefanova i del Gran mestre Alexei Shirov, ells han protagonitzat les seues respectives activitats paral·leles promocionals.

Estem en l’equador de la competició que finalitza el diumenge 23 de juliol i l’espectacle està assegurat.

Retransmissió en directe: https://www.twitch.tv/gmpepecuenca

Web del torneig: https://www.monteolivete.club/torneig