Càlcul de punts i desempats del millor tercer en els Grups de Primera Autonòmica Descens.

Després de l’abandó del Club EVA Manises B en el grup Primera Autonòmica Nord Descens comuniquem el criteri que es tindrà en compte per a determinar el millor tercer dels grups de descens.

Transcrivim a continuació la normativa aplicable per a determinar esta plaça, article 77 del Reglament General de Competicions i l’apartat d’Ascensos i Descensos de la circular 35/2023 de la convocatòria del Interclubs 2024.

  • Article 77 RGC

 Si un equip es retira d’una competició sistemàticament de lliga, havent disputat menys del 50% de les trobades, la seua puntuació romandrà en la classificació final (només a l’efecte d’informació), però els resultats obtinguts per la resta d’equips en els seus enfrontaments contra ell no es tindran en compte en la classificació final de la competició.

  • Circular 35

 Ascensos i Descensos:

… els 4 últims classificats disputaran la segona fase on descendiran 11 equips en total. En concret, 5 del grup Nord, 5 del Grup Sud i el pitjor tercer classificat dels dos grups….

 …Per a determinar els millors o pitjors classificats s’utilitza, en primer lloc, els punts de trobada calculats en percentatge i, com a desempat, els punts totals de tauler, calculats també en percentatge…

A causa de l’anterior exposat, el grup Nord es queda amb 7 equips i el grup Sud amb 8 equips. Com a conseqüència, es tindran en compte per a determinar el millor tercer entre els dos grups de descens,  els punts de trobada calculats en percentatge i, com a desempat, els punts totals de tauler, calculats també en percentatge.