Campanya de l’Esport per a la conscienciació sobre la malaltia ELA

campaña visualización ELA

 

L’ELA i la campanya de conscienciació:

L’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA) és una malaltia degenerativa que provoca un grau de dependència molt elevat i que suposa un gran esgotament psicològic i emocional, tant per a les persones que la pateixen com per al seu entorn més pròxim, a més d’una despesa econòmica molt elevada per als malalts i les seues famílies.

L’ELA és una malaltia degenerativa de tipus neuromuscular. S’origina quan les cèl·lules del sistema nerviós anomenades motoneuronas disminueixen gradualment el seu funcionament i moren, amb el que es provoca una paràlisi muscular progressiva de pronòstic mortal.

Amb l’objectiu de donar a conéixer l’ELA i conscienciar sobre la seua gravetat, des de la Direcció General d’Esport de la Generalitat Valenciana es promou aquesta campanya i se sol·licita a tot l’Esport que s’adherisca.

Com participar:

  1. Fer una foto de grup de l’equip abans de l’inici de partits, competicions, etc. fent el gest de la campanya (braços plegats) i la publicau en les xarxes socials del club, federació o associació al costat de l’etiqueta #DeporteXELA.
  2. Els esportistes poden fer-se fotos individualment fent el gest de la campanya (braços plegats) i les publiquen en les seues xarxes particulars amb l’etiqueta #DeporteXELA.
  3. Fer extensiva la campanya als equips inferiors i també es fotografien abans dels partits fent el gest de la campanya (braços plegats) per a publicar-la en les xarxes socials de l’entitat al costat de l’etiqueta #DeporteXELA.
  4. Que s’unisquen també les juntes directives publicant fotos fent el gest de la campanya (braços plegats) i publicant-la en les xarxes socials al costat de l’etiqueta #DeporteXELA.

Entenem que aquestes accions, xicotetes i concretes, poden tindre un gran valor a l’hora de visibilitzar l’ELA i de recaptar fons per a lluitar contra aquesta malaltia.

Feu extensiva la campanya a quants amics i familiars considereu, dins i fora del nostre món de l’Esport.

Comptem amb la vostra implicació i solidaritat.

 


notícies anteriors