Circular 06/2024 Campionats Provincials d’Escacs per Edats

València a 21 de febrer de 2024

Estimats Federats/as: Convoquem els Campionats Provincials per Edats.

DADES DEL TORNEIG:

Dia de joc: 24 de març 2024

Horari: Començament, a les 10.00 h.

Organitza: FECV

Col·labora: C.E. Voltors, Escola de Escacs Castelló i C.E. ASSSA Enric Valor

Seu de Joc

 • Alacant:
  • Ciutat Esportiva Antonio Valls
  • Salas de joc al costat de consergeria, en la zona més pròxima a c/ Camp de Mirra (Aforament 100)
  • C. Teulada, 1, 03005 Alacant
  • 03005 – Alacant
  • Ubicació en Google Maps
 • València:
 • Castelló:

Ritme de joc: 7 minuts per jugador +3 segons / jugada. Modificable, si és lliga

Categories: Sub-8, Sub-10, Sub-12 i Sub-18

Sistema de joc: Suís a 7 rondes.

Tolerància: Caiguda de bandera.

Inscripció: Fins a les 14.00 hores del dimecres 19 de març

Avaluació ELO: No

 

INSCRIPCIÓ:

Fins a les 14.00 hores del dimecres 19 de març (inscripció i pagament). La inscripció es pot tancar abans del termini assenyalat si s’aconseguix l’aforament del local.

Inscripcions mitjançant el següent formulari [Formulari Inscripció] i els inscrits es poden consultar en el següent enllaç [Llistat d’Inscrits]

Quota d’inscripció: 8€

Per a sol·licitar la factura s’haurà d’emplenar el camp observacions del formulari detallant els noms dels jugadors que correspon al pagament adjuntat.

Número de compte (en concepte poseu el nom i cognoms del jugador):

 • [Caixa Popular] ES87 3159 0011 1722 7028 6228

Els inscrits o els propis delegats de club tenen l’obligació de comprovar els llistats que es publicaran en l’enllaç de l’aplicació web, sent el dia 19 de març el límit per a fer reclamacions a la FECV . Una vegada tancat este termini només es podrien admetre inscripcions tardanes per a la segona ronda.

PREMIS:

Trofeus als tres primers classificats de cada categoria.

Trofeu a la millor jugadora classificada de cada categoria, acumulable a l’anterior de la classificació general.

El Campió/a i la millor classificada femenina de cada categoria Sub-8, Sub-10, Sub-12 i Sub-18 obtenen ajudes per als Campionats Autonòmics per Edats 2024 conforme es detallarà en la seua convocatòria en el moment adequat.

PARTICIPACIÓ:

Poden inscriure’s jugadors amb llicència FECV 2024 en vigor.

Les categories Sub-14 i Sub-16 es disputen en els Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana, per la qual cosa els jugadors d’estes edats que vulguen participar ho faran en la categoria Sub-18.

Categories per Edats:

 • Categoria Sub 8: Nascuts/as any 2016 i posteriors
 • Categoria Sub 10: Nascuts/as any 2014 i
 • Categoria Sub 12: Nascuts/as any 2013 i 2012           .
 • Categoria Sub 18: Nascuts/as any 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 i 2011

Horari d’inici de les rondes a les 10.00 h. S’estima la clausura a les 14.15 h aprox.

Depenent del nombre de jugadors inscrits en cada categoria, podria alterar-se el nombre de rondes, ritme, sistema de joc o agrupar-se algunes categories per a poder realitzar la competició amb un nombre mínim de jugadors.

DESEMPATS:

 • Sistema Suís, els desempats fixos seran per órdre: a) Partides Triades per a jugar (GE) b) Buchholz FIDE menys el pitjor resultat c) Buchholz FIDE total d) APRO e) Sonneborn-Berger f) Resultat particular (tots contra tots) g) Sorteig.
 • Sistema Lliga: els desempats fixos seran per órdre: (1) Sonneborn-Berger, (2) Sistema Koya, (3) Resultat particular, (4) Major quantitat de partides jugades amb Negres, i si persistira l’empat, en última instància (5) Sorteig.

DELEGATS I PÚBLICO:

A la sala de joc només estaran jugadors i personal de l’organització, àrbitres o delegats federatius.

ALTRES CONSIDERACIONS

 1. La incompareixença no justificada a una ronda o a dos rondes, encara que siguen justificades, suposarà la retirada del torneig.
 2. Sobre arbitratge i programa d’aparellament s’aplicarà la Circular 23/2018 https://www.facv.org/2018/2018-circular-23.pdf
 3. S’iniciarà expedient davant el Comité de Competició:
  1. A tot aquell jugador que s’inscriga i no es presente, sempre que l’absència no resulte degudament justificada en el termini de dos dies, la qual cosa serà valorat pel Comité de Competició de la
  2. A tot jugador que es retire del torneig i no justifique dins dels dos dies següents al torneig la seua retirada podrà ser sancionat i haurà de pagar el triple de la seua inscripció en el següent torneig individual de la
 4. Sobre els dispositius electrònics s’aplicarà la Circular 22/2018: https://www.facv.org/2018/2018-circular-22.pdf
 5. A la sala de joc no estarà permés consumir aliments ni tindre begudes que no disposen de tap per a evitar vessaments.
 6. Tot el no especificat en estes bases es regirà pel Reglament de Competicions de la FECV , FEDA i FIDE o serà resolt per l’organització i la FECV .
 7. Els participants amb la seua inscripció accepten estes bases i la Política de Privacitat de la FECV https://www.facv.org/aviso-legal
 8. Per a percebre premis s’haurà de ser present a la sala de joc en la clausura, excepte causa de força major degudament anunciada prèviament i la justificació de la qual siga acceptada per l’organització. No complir amb este requisit pot suposar perdre els drets
 9. Als tornejos de la FECV estan subjectes a l’aplicació del “Protocol de la Federació d’Escacs de la Comunitat Valenciana per a la prevenció, detecció i actuació enfront de l’assetjament i abús sexual” publicat en la pàgina Web de la FECV https://www.facv.org/proteccion-al-menor

 

A l’espera que us animeu a participar;

 

Una salutació,

Signat: José Miguel Pérez García

Secretari General de la FECV