Circular 07/2024 Campionats Provincials d’Escacs de Veterans +50 i +65

València a 01 de març de 2024

 

Estimats Federats/as: Convoquem els Campionats Provincials d’Escacs de Veterans +50 i +65

DADES DEL TORNEIG:

Dia de joc: Els divendres 5, 12, 19 i 26 d’abril. 10 i 17 de maig.

Horari: Començament, a les 18.00 hores.

Organitza: FECV

Col·labora: Club Escacs Alcoi, Club Escacs Gambito-Benimaclet i Club Escacs Vila-real.

Seu de Joc

 • Alacant:
 • València:
  • Club Escacs Gambito-Benimaclet
  • Carrer Daniel Balaciart s/n Poliesportiu Benimaclet. (Aforament 90)
  • 46020 – València
  • Ubicació en Google Maps
 • Castelló:
  • Club Escacs Vila-real
  • Carrer Vicente Sanchiz, 69, entresol (Aforament 50)
  • 12540 – Vila-real.
  • Ubicació en Google Maps

Ritme de joc: 60 minuts amb increment de 30 segons per jugada.

Categories: Supra 50 i Supra 65 anys

Sistema de joc:

Suís a 6 rondes, amb la possibilitat d’un bye de ½ punt en les rondes 1a a 3a i 2 byes de 0 punts en qualsevol de les rondes.

En funció de la inscripció podria determinar-se un sistema lliga sense byes. Es podria, a més, jugar en un únic grup totes dues categories.

Tolerància: 15 minuts des de l’hora oficial d’inici prevista.

Inscripció: Fins al 2 d’abril a les 14.00 hores o esgotar places oferides.

Avaluació ELO: Si

 

INSCRIPCIÓ:

Fins a les 14.00 hores del dimarts 2 d’abril (inscripció i pagament). La inscripció es pot tancar abans del termini assenyalat si s’aconseguix l’aforament del local.

Inscripcions mitjançant el següent formulari [Formulari Inscripció] i els inscrits es poden consultar en el següent enllaç [Llistat d’Inscrits]

Quota d’inscripció:

 • Categoria +50: 22 €
 • Categoria +65: 16 €
 • EL MEU/GM WIM/WGM exempts

Per a sol·licitar la factura s’haurà d’emplenar el camp observacions del formulari detallant els noms dels jugadors que correspon al pagament adjuntat.

La inscripció es pot pagar:

 • Per transferència bancària a [Caixa Popular] ES87 3159 0011 1722 7028 6228 (en concepte poseu el nom i cognoms del jugador)
 • Amb targeta  a través del següent enllaç de passarel·la (Pagar amb Targeta)

Els inscrits o els propis delegats de club tenen l’obligació de comprovar els llistats que es publicaran en l’enllaç de l’aplicació web, sent el dia 2 d’abril el límit per a fer reclamacions a la FECV. Una vegada tancat este termini només es podrien admetre inscripcions tardanes per a la segona ronda.

El divendres 5 d’abril al matí es publicarà l’aparellament de la primera ronda, no admetent-se cap reclamació a partir d’eixe moment sobre inscripcions errònies. Aquell que, amb posterioritat a la publicació de la primera ronda, demostrara haver realitzat la seua inscripció en forma i data, se li aparellarà en la ronda 2 amb 0 punts, si hi haguera plaça disponible.

 

PREMIS:

Trofeus als tres primers classificats de cada categoria i seu.

Els tres Campions Provincials Veterans de cada categoria disputaran la final Autonòmica de la seua categoria amb les condicions que s’oferisquen en la seua convocatòria.

La final Autonòmica determinarà els representants Veterans de la Comunitat Valenciana en els pròxims Campionats d’Espanya de Veterans que convoque la FEDA en 2024.

Perquè totes dues finals siguen una lliga amb nombre parell de jugadors, 4 en total per a cadascuna de les dos categories, la FECV convidarà a un quart jugador d’entre els participants en la fase provincial amb el següent criteri: es convidarà en primer lloc als segons classificats de cada província i categoria, assignant-li la plaça al qual, d’entre els que confirmen el seu desig de participar en la final, tinga el major ELO estàndard (en data d’esta circular). En cas de no voler participar cap d’ells, es procedirà d’igual forma amb els tercers classificats, i així, successivament.

La quarta plaça en l’autonòmic veterà del 2025  correspondrà al millor classificat representant de la Comunitat Valenciana en el Campionat d’Espanya Veterà 2024. En cas de qui tinga dret no accepte la plaça se seguirà l’orde de la classificació d’eixe mateix campionat

PARTICIPACIÓ:

Poden participar en la categoria +50 tots els jugadors/as nascuts entre 1960 i 1974.  En la categoria +65,  els nascuts l’any 1959 i anteriors. En tots dos casos s’ha de posseir llicència FECV en vigor.

DESEMPATS:

 • Sistema Suís, els desempats fixos seran per órdre: a) Partides Triades per a jugar (GE) b) Buchholz FIDE menys el pitjor resultat c) Buchholz FIDE total d) APRO e) Sonneborn-Berger f) Resultat particular (tots contra tots) g) Sorteig.
 • Sistema Lliga: els desempats fixos seran per órdre: (1) *Sonneborn-Berger, (2) Sistema Koya, (3) Resultat particular, (4) Major quantitat de partides jugades amb Negres, i si persistira l’empat, en última instància (5) Sorteig.

ALTRES CONSIDERACIONS

 1. La incompareixença no justificada a una ronda o a dos rondes, encara que siguen justificades, suposarà la retirada del torneig.
 2. Sobre arbitratge i programa d’aparellament s’aplicarà la Circular 23/2018 https://www.facv.org/2018/2018-circular-23.pdf
 3. S’iniciarà expedient davant el Comité de Competició:
  1. A tot aquell jugador que s’inscriga i no es presente, sempre que l’absència no resulte degudament justificada en el termini de dos dies, la qual cosa serà valorat pel Comité de Competició de la FECV.
  2. A tot jugador que es retire del torneig i no justifique dins dels dos dies següents a la ronda la seua retirada podrà ser sancionat i haurà de pagar el triple de la seua inscripció en el següent torneig individual de la FECV.
 4. Sobre els dispositius electrònics s’aplicarà la Circular 22/2018: https://www.facv.org/2018/2018-circular-22.pdf
 5. A la sala de joc no estarà permés consumir aliments ni tindre begudes que no disposen de tap per a evitar vessaments.
 6. Tot el no especificat en estes bases es regirà pel Reglament de Competicions de la FECV, FEDA i FIDE o serà resolt per l’organització i la FECV.
 7. Els participants amb la seua inscripció accepten estes bases i la Política de Privacitat de la FECV ( https://www.facv.org/aviso-legal ).
 8. Per a percebre els tres primers premis i no perdre els seus drets, s’haurà de ser present a la sala de joc en el moment de la clausura, excepte causa de força major degudament anunciada i la justificació de la qual siga acceptada per l’organització.
 9. Els resultats es publicaran una vegada finalitzada cada ronda. Es publicarà l’aparellament el dimarts a partir de les 20:00h, excepte la primera ronda que serà publicada durant el matí del primer dia de joc.

A l’espera que us animeu a participar;

Una salutació,

Signat: José Miguel Pérez García

Secretari General de la FECV