Circular 08/2024 Campionats Autonòmics per Edats

València a 3 de març de 2024

Estimats Federats/as: Convoquem els Campionats Autonòmics per Edats.

DADES DEL TORNEIG:

Dia de joc:

 • Categoria Sub-8. El 7 d’abril de 2024
 • Categories Sub-10, 12, 18. Els dies 6 i 7 d’abril de 2024.

Horari: Començament, a les 10.30 hores.

Organitza: FECV

Col·labora: Hotel SANTAMARTA

Local de joc:

Ritme de joc: Sub-8: 15 minuts + 5 segons / jugada. Sub-10-12-18: 30 minuts +10 segons / jugada

Categories: Sub-8, Sub-10, Sub-12 i Sub-18

Sistema de joc: Suís a 7 rondes (o lliga segons nombre d’inscripcions)

Tolerància: Caiguda de bandera.

Inscripció: Fins al dimarts 2 d’abril a les 14.00 hores

Avaluació ELO: Si

INSCRIPCIÓ:

Fins al 2 d’abril  (inscripció i pagament) La inscripció es pot tancar abans del termini assenyalat si s’aconseguix l’aforament del local.

Inscripcions mitjançant el següent formulari [Formulari Inscripció] i els inscrits es poden consultar en el següent enllaç [Llistat d’Inscrits]

Quota d’inscripció: 12€

Per a sol·licitar la factura s’haurà d’emplenar el camp observacions del formulari detallant els noms dels jugadors que correspon al pagament adjuntat.

La inscripció es pot pagar:

 • Per transferència bancària a [Caixa Popular] ES87 3159 0011 1722 7028 6228 (en concepte poseu el nom i cognoms del jugador)
 • Amb targeta  a traves del següent enllaç de passarel·la (Pagar amb Targeta)

Els inscrits o els propis delegats de club tenen l’obligació de comprovar els llistats que es publicaran en l’enllaç de l’aplicació web, sent el dia 2 d’abril el límit per a fer reclamacions a la FECV. Una vegada tancat este termini només es podrien admetre inscripcions tardanes per a la segona ronda.

RONDES, CALENDARI I HORARI:

Categoria Sub 8:

1a Ronda: 7 d’abril a les 10.30 hores

2a Ronda: 7 d’abril a les 11.30 hores

3a Ronda: 7 d’abril a les 16.00 hores

4a Ronda: 7 d’abril a les 16.45 hores

5a Ronda: 7 d’abril a les 17.30 hores

6a Ronda: 7 d’abril a les 18.15 hores

Clausura el 7 d’abril després de l’última ronda dels majors.

Categories Sub 10-12-18:

1a Ronda: 6 d’abril a les 10.30 hores

2a Ronda: 6 d’abril a les 12.00 hores

3a Ronda: 6 d’abril a les 16.00 hores

4a Ronda: 6 d’abril a les 17.30 hores

5a Ronda: 7 d’abril a les 10.30 hores

6a Ronda: 7 d’abril a les 12.00 hores

7a Ronda: 7 d’abril a les 16.00 hores

Clausura 7 d’abril després de l’última ronda.

Els horaris intenten ser el més ajustats i aproximats. S’informarà de variacions si n’hi haguera en la lectura de bases o a la sala. Des de l’organització intentem tindre en compte també els horaris de menjars de l’hotel amfitrió.

PREMIS:

Trofeus als tres primers classificats de la general de cada categoria.

Trofeu a la millor jugadora classificada de cada categoria, acumulable a l’anterior de la classificació general.

Els campions/as autonòmics/as es classificaran per als respectius Campionats d’Espanya, en representació de la Comunitat Valenciana i en les condicions que marque el conveni de col·laboració 2024 entre la FEDA i la FECV.

PARTICIPACIÓ:

Poden inscriure’s jugadors amb llicència FECV 2024 en vigor i que no hagen tingut llicència en una altra Comunitat enguany.

Les categories Sub-14 i Sub-16 es disputen, com és habitual, en els Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana, per la qual cosa els jugadors d’estes edats que vulguen participar ho faran en la categoria Sub-18.

Categories per Edats:

 • Categoria Sub 8: Nascuts/as any 2016 i posteriors
 • Categoria Sub 10: Nascuts/as any 2014 i 2015
 • Categoria Sub 12: Nascuts/as any 2013 i 2012
 • Categoria Sub 18: Nascuts/as any 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 i 2011

Depenent del nombre de jugadors inscrits en cada categoria, podria alterar-se el nombre de rondes, ritme, sistema de joc o agrupar-se algunes categories per a poder realitzar la competició amb un nombre mínim de jugadors.

El Campió/a i la millor classificada/campiona femenina de cada categoria i de cada província tenen inscripció gratuïta i l’allotjament d’una nit a l’hotel oficial  (aplicat sobre els preus que es detallen en l’apartat Allotjament)

DESEMPATS:

 • Sistema Suís, els desempats fixos seran per órdre: a) Partides Triades per a jugar (GE) b) Buchholz FIDE menys el pitjor resultat c) Buchholz FIDE total d) APRO e) Sonneborn-Berger f) Resultat particular (tots contra tots) g) Sorteig.
 • Sistema Lliga: els desempats fixos seran per órdre: (1) Sonneborn-Berger, (2) Sistema Koya, (3) Resultat particular, (4) Major quantitat de partides jugades amb Negres, i si persistira l’empat, en última instància (5) Sorteig.

DELEGATS I PÚBLICO:

A la sala de joc només estaran jugadors i personal de l’organització, àrbitres o delegats federatius.

ALLOTJAMENT:

L’hotel oficial de l’organització és:

Reserves:

Les reserves dels allotjaments de les campiones i campions provincials es realitzarà a través de l’email de la federació: adm@facv.org. La Data límit de reserves dels classificats és  el 29 de març.

La resta de participants han de gestionar les reserves  directament amb l’hotel (indicant que és participant del “Grup d’Escacs”). La Data límit de reserves de la resta de participants és  el 2 d’abril.

Dades de contacte per a gestionar les reserves amb l’hotel:

 • Telèfon +34 96 173 80 29
 • Email reservas.santamarta@torsehoteles.com
 • Web de l’hotel

Preus:

 • Preu per persona i dia en habitació doble i Pensió Completa: 53 €.
 • Condicions en habitació triple: La tercera persona tindria un 15% de descompte en cas de ser un adult i del 50% en el cas de ser un xiquet (2 a 10 anys).
 • Menú client no allotjat 18€ (begudes no incloses).

ALTRES CONSIDERACIONS

La incompareixença no justificada a una ronda o a dos rondes, encara que siguen justificades, suposarà la retirada del torneig.
Sobre arbitratge i programa d’aparellament s’aplicarà la Circular 23/2018 https://www.facv.org/2018/2018-circular-23.pdf
S’iniciarà expedient davant el Comité de Competició:
A tot aquell jugador que s’inscriga i no es presente, sempre que l’absència no resulte degudament justificada en el termini de dos dies, la qual cosa serà valorat pel Comité de Competició de la FECV.
A tot jugador que es retire del torneig i no justifique dins dels dos dies següents al torneig la seua retirada podrà ser sancionat i haurà de pagar el triple de la seua inscripció en el següent torneig individual de la FECV.
Sobre els dispositius electrònics s’aplicarà la Circular 22/2018: https://www.facv.org/2018/2018-circular-22.pdf
A la sala de joc no estarà permés consumir aliments ni tindre begudes que no disposen de tap per a evitar vessaments.
Tot el no especificat en estes bases es regirà pel Reglament de Competicions de la FECV, FEDA i FIDE o serà resolt per l’organització i la FECV.
Els participants amb la seua inscripció accepten estes bases i la Política de Privacitat de la FECV https://www.facv.org/aviso-legal
Per a percebre premis s’haurà de ser present a la sala de joc en la clausura, excepte causa de força major degudament anunciada prèviament i la justificació de la qual siga acceptada per l’organització. No complir amb este requisit pot suposar perdre els drets a premi.
Els tornejos de la FECV estan subjectes a l’aplicació del “Protocol de la Federació d’Escacs de la Comunitat Valenciana per a la prevenció, detecció i actuació enfront de l’assetjament i abús sexual” publicat en la pàgina Web de la FECV https://www.facv.org/proteccion-al-menor

A l’espera que us animeu a participar;

Una salutació,

Signat: José Miguel Pérez García

Secretari General de la FECV