Circular 18/2024: Campionat Autonòmic d’Escacs de Veterans +50 I +65

València a 28 de maig de 2024

Estimats amics:

Amb la present circular convoquem el Campionat Autonòmic d’Escacs de Veterans en les seues dos categories +50 i +65.

RESUM DEL TORNEIG

Dies i horari: 21 de juny a les 17.00 hores i 22 de juny a les 10.30 hores i a les 17.00 hores

Organitza: FECV

Col·laboren: Ajuntament de Alcossebre i Club d’Escacs d’Alcalá de Xivert – Alcossebre

Seu: Nou Espai d’Oci. C/ dels Murs s/n 12579 Alcossebre, Castelló

Ritme de joc: 60 minuts amb increment de 30 segons per jugada

Categories: +50 i +65 anys

Sistema joc: Lliga 4 classificats +50 i Lliga 4 classificats +65

Tolerància: 30 minuts des de l’hora oficial d’inici prevista.

Inscripció: Els classificats confirmaran abans del 15 de juny a les 14.00 h

Avaluació ELO: FIDE Estàndard

PREMIS:

Trofeus als tres primers classificats de cada categoria.

Els campions/as autonòmics/as es classificaran per als respectius Campionats d’Espanya, en representació de la Comunitat Valenciana.

Els drets són personals i intransferibles.

PARTICIPACIÓ:

Classifiquen de manera directa els Campions Provincials +50 (3 jugadors) i +65 (altres tres jugadors).

Tal com ja s’avançava en la convocatòria de la fase provincial, perquè totes dues finals siguen una lliga amb nombre parell de jugadors, 4 en total per a cadascuna de les dos categories, la FECV convidarà a un quart jugador d’entre els participants en la fase provincial amb el següent criteri: es convidarà en primer lloc als segons classificats de cada província i categoria, assignant-li la plaça al qual, d’entre els que confirmen el seu desig de participar en la final, tinga el major ELO estàndard (en el mes de la circular de la convocatòria del provincial veterà). En cas de no voler participar cap d’ells, es procedirà d’igual forma amb els tercers classificats, i així, successivament

El sorteig dels números per al sistema lliga es realitzarà en les oficines de la FECV el dimarts 18 de juny a les 13.00 hores.

DESEMPATS:

a) Sonneborn-Berger b) Koya c) Resultat particular d) Major quantitat de partides jugades amb negres e) Sorteig

ALTRES CONSIDERACIONS

 1. La incompareixença no justificada a una ronda o a dos rondes, encara que siguen justificades, suposarà la retirada del torneig.
 2. Sobre arbitratge i programa d’aparellament s’aplicarà la Circular 23/2018 https://www.facv.org/2018/2018-circular-23.pdf
 3. S’iniciarà expedient davant el Comité de Competició:
  1. A tot aquell jugador que s’inscriga i no es presente, sempre que l’absència no resulte degudament justificada en el termini de dos dies, la qual cosa serà valorat pel Comité de Competició de la FECV.
  2. A tot jugador que es retire del torneig i no justifique dins dels dos dies següents a la ronda la seua retirada podrà ser sancionat i haurà de pagar el triple de la seua inscripció en el següent torneig individual de la FECV.
 4. Sobre els dispositius electrònics s’aplicarà la Circular 22/2018 https://www.facv.org/2018/2018-circular-22.pdf
 5. A la sala de joc no estarà permés consumir aliments ni tindre begudes que no disposen de tap per a evitar vessaments.
 6. Tot el no especificat en estes bases es regirà pel Reglament de Competicions de la FECV, *FEDA i *FIDE o serà resolt per l’organització i la FECV.
 7. Els participants amb la seua inscripció accepten estes bases i la Política de Privacitat de la FECV https://www.facv.org/aviso-legal. L’organització prendrà fotos en el torneig per a la seua normal difusió com a notícia, sent possible per als participants manifestar les seues excepcions mitjançant el formulari de contacte de la web en https://www.facv.org/contactar
 8. Per a percebre els tres primers premis i no perdre els seus drets, s’haurà de ser present a la sala de joc en el moment de la clausura, excepte causa de força major degudament anunciada i la justificació de la qual siga acceptada per l’organització.

Rebeu una cordial salutació,

 

Firmat: José Miguel Pérez García

Secretari General de la FECV