Completats els tallers d’escacs per la inclusió en l’associació ALFIL

alumnos del taller

 

La Federació d’Escacs de la Comunitat Valenciana ha realitzat durant els mesos d’abril i maig tallers per a la iniciació als escacs orientats a la inclusió i desenvolupament personal de membres de l’Associació Alfil de València.

Els tallers es realitzen sota la iniciativa de la FECV i amb el suport de Generalitat Valenciana.

 

Rafael Navarro, president de l’associació Alfil, ens remet una nota final de tancament del programa d’enguany que compartim ací hui:

L’Associació ALFIL treballa per millorar la situació de les persones amb diversitat funcional intel·lectual lleu / moderada. Entre els seus objectius destaca millorar la capacitació individual i dotar a les persones amb diversitat funcional lleu o moderada d’eines que minoritzen les dificultats en el desenvolupament de la seua vida diària.

 

Està comprovat que per a això és necessari oferir activitats reglades que combinen oci i formació. Els escacs és un esport que ha demostrat ser un mitjà molt útil per a aqueixa adquisició d’habilitats. A través de l’oci, la reflexió, l’acatar unes regles, el jugar al costat d’uns altres permet als nostres participants aconseguir objectius essencials per al seu normal desenvolupament.

 

En aquest sentit ALFIL vol agrair aquesta primera experiència de taller d’escacs que ha tingut lloc en el marc de l’acord subscrit amb la Federació d’Escacs de la Comunitat Valenciana. En les sessions desenvolupades no sols s’han aconseguit els objectius inicials proposats, sinó que s’ha despertat la necessitat d’una continuïtat que confiem puga ser realitat.

 

Un agraïment que estenem a tota la Federació i especialment als implicats directament en aquestes sessions. La seua implicació i entusiasme ha sigut fonamental per a l’èxit.

 

Encara que ho semble ALFIL no és una associació d’escacs, no obstant això, gràcies a ell sabem que aquesta partida la podem guanyar perquè totes les peces són necessàries en aquest tauler. Cadascuna participa amb el moviment i ritme que té. Totes són importants per a arribar al final i és per això que valorem de forma molt positiva aquesta col·laboració.

 

Entre tots aconseguirem la victòria i vencerem en una jugada d’escac i mat.

 

ASSOCIACIÓ ALFIL

 


 

FEDA

Noticies anteriors