Copa d’Europa de Clubs d’Escacs, crònica final del C.A. Silla

jugadores del club ajedrez Silla

chessresults Resultats

 

Nota de premsa del CA Silla.

El Club d’Escacs Silla tanca la seua participació en la Copa d’Europa de Clubs amb un meritori nové lloc

Els valencians s’han jugat el campionat en les dues últimes rondes després de mantindre’s durant la major part del torneig entre els tres millors equips

“Acabar entre els deu millors d’Europa és un molt bon resultat per a nosaltres. Ara tenim la ment posada a revalidar el títol de campions d’Espanya el pròxim octubre a Toledo”

Silla, 25 de setembre.-

El Club d’Escacs Silla – València, 1475 Origen dels Escacs Moderns ha tancat la seua participació en la Copa d’Europa de Clubs, celebrada a Macedònia del Nord, amb un meritori nové lloc d’entre els 38 equips participants.

Malgrat dominar durant les cinc primeres rondes, els valencians es van enfrontar en la sisena ronda al qual ha resultat campió i, en la setena, al subcampió. Aqueixes dues derrotes han fet que el Silla acabe com a nové classificat, però amb la satisfacció d’haver lluitat fins al final per pujar pel cap alt alt del podi. De fet, mig punt més en la sisena ronda els hauria valgut per a aconseguir el bronze.

“L’atzar va fer que haguérem de jugar-nos el campionat amb l’equip rus en la sisena ronda i el subcampionat amb els txecs en l’última ronda. En tots dos casos, vam perdre per 3,5 a 2,5 però podem sentir-nos orgullosos d’haver-los posat contra les cordes”, ha assegurat el president del club, director esportiu i jugador, José Antonio García.

El Silla va arribar al campionat europeu com a campió d’Espanya i en el lloc cinqué del rànquing pel que comptava amb possibilitats de fer un gran paper com així ha sigut. Va començar guanyant per 6 a 0 al representant d’Islàndia “Viking Chess Club”. En la segona jornada, el Silla va véncer al representant de Bèlgica “Schachfreunde Wirtzfeld” 5 a 1. La tercera ronda va enfrontar als valencians amb l’equip més fort del torneig, el representant de Macedònia (Alkaloid) al qual va guanyar per 3,5 a 2,5. En la quarta ronda, l’aparellament va ser amb l’equip de l’Azerbaidjan (Vugar Gashimov) i, finalment, la cinquena ronda li la va adjudicar el Silla en guanyar per 4 a 2 al representant d’Israel (Beer Sheva).

Dos bronzes en taulers individuals.

A més, dos dels jugadors de l’equip valencià han aconseguit el bronze en els seus respectius taulers: Alexei Shirov, en el tauler 2,  Jaime Santos Latasa, en el tauler 4. L’equip el completen Korobov, Nijat Abasov, Alvar Alonso Rosell, Llance Henderson de la Font i José Antonio García Domingo.

El president del club ha fet balanç de la seua participació: “Ha sigut una experiència única. Gaudir de tanta diversitat de països units per un esport com els escacs que cada dia guanya més adeptes és una satisfacció. Tornem a casa satisfets i amb la mirada posada a revalidar el títol de campions d’Espanya el mes vinent d’octubre a Toledo i poder disputar l’Europeu de l’any que ve a Àustria”.

 

 


Origen Valencià dels Escacs

Notícies anteriors