Copa d’Europa de Clubs i participació d’equips de la Comunitat Valenciana

logo noticias fecvLa Copa d’Europa de Clubs se celebra a Macedònia del Nord del 17 al 25 de setembre en la localitat de Struga, amb dos equips de la Comunitat Valenciana inscrits.

 


Nota de premsa del CE Silla:

“El Club Escacs Silla – València 1475, Origen dels Escacs Moderns disputa a Macedònia la Copa d’Europa de Clubs. L’equip valencià disputa la competició internacional com a actual campió d’Espanya, que portava sense representació en la Copa d’Europa des de 2014.

El Club de Silla és el primer valencià en més de 15 anys a disputar aquesta competició i ha decidit fer-ho reivindicant en la seua nomenclatura oficial a València com a Origen dels Escacs Moderns.

València, 16 de setembre.- El Club Escacs Silla – València 1475, Origen dels Escacs Moderns disputarà la Copa d’Europa de Clubs que se celebra a Macedònia del Nord del 17 al 25 de setembre en la localitat de Struga, en Llac Ohrid.

Els valencians arriben a la competició europea després de proclamar-se campions d’Espanya l’any passat a Linares. La seua representació és la primera espanyola en aquesta copa dels últims 7 anys i la primera valenciana en més de 15, des que el Club Escacs València disputara en 2004 el campionat que es va celebrar en Cesme, Turquia.

La Copa d’Europa comptarà amb 38 clubs participants de pràcticament tots els països europeus i amb jugadors de gran nivell internacional com l’actual campió del món Magnus Carlsen.

El Club d’Escacs de Silla alinearà quasi a la totalitat de jugadors que van aconseguir el títol nacional. El seu president i director esportiu, José Antonio García Domingo, afirma sobre l’equip: “És molt jove i amb moltes ganes d’aconseguir una cosa gran per a l’esport valencià. Partim en el cinqué lloc del rànquing inicial, acudim amb molta il·lusió i humilitat, i difonent l’Origen dels Escacs Moderns a València en 1475”. Només un equip espanyol ha aconseguit proclamar-se campió d’Europa en la història d’aquest torneig: el Linex Magic – Mèrida en 2007.

Cal recordar que l’Origen Valencià dels Escacs Moderns està acreditat internacionalment ja que són valencians els dos primers documents amb les noves regles: el text original on es descriu per primera vegada el moviment actual de la nova dama o reina, el poema Scachs d’amor, obra de Fenollar, Vinyoles i Castellví, i l’obra en la qual es difonien internacionalment, 20 anys després, les normes dels escacs moderns: el llibre de Francesch Vicent imprés a València en 1495.

Club Ajedrez de Silla”


jugadores del club de ajedrez Silla
Club d’Escacs Silla, Valéncia (Cto. España)

 

València es el origen del ajedrez


Nota de premsa del CA Paterna:

 

“Els Escacs Andreu Paterna participa en la Copa d’Europa de clubs amb un equip format íntegrament per valencians.

El Club Escacs Andreu Paterna inicia demà la seua participació en la Copa d’Europa de clubs d’Escacs, que se celebra a Macedònia del Nord del 17 al 25 de setembre, en la localitat de Struga.

Aquesta participació suposa aconseguir una nova fita per a aquest club, un històric dels escacs valencians que continua creixent després de proclamar-se, fa a penes un any, subcampió d’Espanya en Divisió d’Honor. A més, serà la primera vegada, des de fa quinze anys, que en el Campionat d’Espanya hi haja representació valenciana.

El Club Escacs Andreu Paterna acudeix aquesta cita amb la màxima il·lusió i amb l’objectiu de continuar guanyant experiència al màxim nivell dels escacs amb una esquadra formada íntegrament per jugadors d’escacs valencians.

L’equip paternero es presenta a la cita amb tres Mestres Internacionals, dos mestres FIDE i un candidat a Maestro, sent el cas d’Enrique Llobell, José Vicente Pallardó, Eric Sos, Ramón Ibáñez, José Torres i Roberto Gimeno.

La Copa d’Europa reuneix un total de 38 clubs participants d’una gran varietat de països europeus, comptant amb jugadors d’escacs de gran nivell internacional sent el seu principal exponent el vigent campió del món, Magnus Carlsen.

Per al president del Club Escacs Andreu Paterna, Joaquín Ballester, “considerem un gran orgull portar el nom del nostre club al màxim campionat europeu de clubs i més encara fer-lo amb jugadors de la casa, la qual cosa els permetrà obtindre una important experiència mesurant-se a l’elit dels escacs europeus”.

 

jugadores club ajedrez Paterna
Foto dels integrants del Club Escacs Paterna en Struga, Macedonia del Norte

 


Altres tornejos programats