Crònica 3a Jornada Presencial Tecnificació i Pre-tecnificació a Vila-real

Aquest cap de setmana del 17 i 18 de juny va tindre lloc la tercera i última concentració presencial del programa de Tecnificació de la Federació e Escacs de la Comunitat Valenciana en el Centre de Tecnificació de Vila-real.

Els esportistes dels grups de Tecnificació van ser convocats el dissabte i vam poder gaudir d’una còmoda estada en la residència del propi centre en habitacions individuals àmplies per a cadascun de nosaltres.

L’ambient va ser distés i la convivència, molt bona durant tota la jornada.

El diumenge es va convocar a la resta d’esportistes de pretecnificació fins a completar un total de 7 grups que gaudim de les corresponents sessions d’entrenament de cara a les competicions d’estiu.

Abans del descans de migdia, Jaime Valmaña es va reunir amb pares i mares. A més de fer un balanç del desenvolupament d’aquest curs, es van explicar algunes possibles modificacions de cara al següent any amb vista a enriquir i millorar el programa:

Ens plantegem reestructurar el format Sub8 ampliant esportistes amb la intenció de donar cabut a un número major perquè resulta complicat valorar el seu acompliment a aqueixes edats al no haver-hi criteris que servisquen de referència com el ELO o les partides jugades. El fet d’augmentar els esportistes en aquesta baula de la piràmide que suposa el programa no implica que després vagen a tindre accés directe als grups de pretecnificació, si no que hauran de superar la prova com la resta d’esportistes quan aconseguisquen l’edat corresponent.

També considerarem augmentar el nombre d’hores d’entrenament del grup de Tecnificació Alt Rendiment proveint-lo d’hores presencials com la resta de grups del programa. Aquesta iniciativa, en fase experimental durant aquest curs, ha funcionat bé i cada vegada hi haurà més esportistes que puguen accedir a aquest grup de manera que té sentit per a nosaltres que aconseguisca una estructura d’hores d’entrenament similar.

El curs 2023-2024 donarà principi a l’octubre, encara que els grups definitius es publicaran la primera setmana de setembre perquè cada entrenador puga decidir juntament amb el seu grup els horaris de les sessions en línia.

El més segur és que no hi haja prova d’accés al no haver-hi, en principi, massa vacants en l’estructura del programa, encara que ens reservem l’opció de convocar-les si consideràrem que tinguera sentit fer-ho.

Per a la confecció dels grups nous utilitzarem no sols el ELO com a referència, si no també l’acompliment dels esportistes durant el curs, l’esforç per jugar tornejos, el nombre de partides i altres possibles criteris que considerem rellevants.

Enguany no sembla que vaja a confirmar-se cap dels viatges amb autobús, encara que tornarem a intentar-ho oferint-ho amb més antelació perquè considerem pot ser útil i interessant per a moltes famílies.

Els menjars del cap de setmana han tingut lloc en el pròxim restaurant Vila-Beer en el qual ens han tractat genial i ens han servit uns menús molt bons, moltes gràcies a ells per tan bona organització.

Gràcies a tod@s, molt bon estiu i fins a setembre.

Jaime Valmaña, director del programa