Crònica Del Primer Blitz “Ella També Juga”

El passat 7 de maig (coincidint casualment amb el dia de la mare) va tindre lloc el 1r Blitz “Ella també Juga”. Un total de 22 parelles (44 xiquetes i dones) es van ajuntar en una sala en el centre comercial l’Epicentre de Port de Sagunt.

Les parelles havien d’estar formades per una jugadora habitual amb una certa experiència en tornejos i una altra jugadora recentment introduïda als escacs per la primera. Les parelles triades van ser preferentment mares, germanes, cosines o amigues.

Moltes de les jugadores eren a més participants del programa Impulsant la Dama que està demostrant un gran èxit en la motivació de les xiquetes.

Com a resultat vam poder contemplar la imatge poc usual d’una sala de joc repleta de dones. En finalitzar el torneig moltes de les jugadores novelles han comentat la seua intenció de continuar practicant aquest meravellós esport i apuntar-se a algun club.

D’aquesta manera, hem pogut constatar que aquest és el camí correcte perquè en els tornejos i clubs la presència de les dones no siga una cosa anecdòtica (fet que no impedeix que tinguem una campiona autonòmica absoluta).

No ens cansem de convidar a més dones i xiquetes a provar els escacs, moltes d’elles descobriran el seu encant i es quedaran entre nosaltres.

Sens dubte, un torneig per a repetir.

Classificació del Blitz Ella També Juga