Crònica del Seminari Arbitral a Almussafes

Hui 8 de juny es va celebrar a Almussafes un nou seminari d’àrbitres, on van assistir 20 membres de l’estament arbitral de la Federació d’Escacs la Comunitat Valenciana.

El tema principal d’esta trobada va ser la comunicació dels punts més importants tractats en l’últim seminari de la Federació Espanyola que es va desenvolupar a Eibar.

El ponent principal va ser l’Àrbitre Internacional, Manuel Fernández Calabuig.

La jornada va començar amb l’Informe del Comité Tècnic d’Àrbitres (CTA). El president de la FECV, Emilio González, el president del CTA, Néstor Echeverría, i el seu secretari, Víctor Bellón, van informar del treball realitzat fins al moment pel comité  que són els següents:

 • Noves funcionalitats de l’aplicació arbitral, que faciliten la immediata publicació del llistat d’àrbitres amb llicència en vigor, sol·licituds i designacions arbitrals, augmentant encara més la seua transparència.
 • S’ha millorat que en només 72 hores el CTA tramita les llicències informàtiques (Info64, Vega, Orion i Swiss Manager) que fins i tot sent de pagament la FECV les proporciona de manera gratuïta.
 • Augment de les publicacions en la pàgina web sobre assumptes d’interés del col·lectiu arbitral, amb difusió de WhatsApp, ofertes d’arbitratge, circulars FECV i FEDA, actualització dels softwares d’aparellaments, entre altres destacats.
 • Millora en la gestió de l’elaboració dels justificants de gasto i ràpid pagament en menys de 10 dies de finalitzat el torneig.
 • La FECV i el CTA van arribar a convenis amb clubs i entitats privades perquè es paguen els honoraris concordes a les tarifes oficials.
 • Es destaca com a nou la realització de dos seminaris de reciclatge, un curs d’àrbitre autonòmic i un curs de tècnic retransmissor en només 17 mesos de legislatura.
 • Es va consensuar el nou protocol de vestimenta arbitral.

Este comité s’ha posat com a objectiu la formació i perfeccionament continu del col·lectiu arbitral perquè puguen traslladar estos coneixements tècnics a les competicions d’escacs que se celebren sota la tutela de la F.A.C.V augmentant al mateix temps l’eficiència, autoritat i equanimitat en les decisions arbitrals.

Facilitem els enllaços del temari tractat en el Seminari FECV

 1. Taula de Títols Directe
 2. Escacs En línia
 3. Informes i Avaluació ELO
 4. Desempats
 5. Títols per a Organitzadors
 6. Reglament de la FIDE per a la designació d’àrbitres en Esdeveniments Mundials
 7. Valoració Estandar
 8. Reglament Valoració Blitz i ràpides
 9. Reglament de títols
 10. Manual de l’Àrbitre 2024
 11. C.05 Reglament de tornejos FIDE
 12. Diferències B.02 Valoració Estandar 2024