Crònica dels Campionats Provincials per Edats de Castelló

Rècord total i històric de participació en els Campionats provincials federats per edats de la província de Castelló.

Aquest diumenge 26 de febrer, s’han celebrat en el club d’Escacs Vila-real, amb 82 jugadors i jugadores entre les 4 categories de sub 8 a sub 18. Una jornada fantàstica i trepidant, possible gràcies sens dubte, a la gran faena i creixement de la pedrera d’aquests clubs i a l’important augment de fitxes federatives de totes les edats a la província.

En sub 8 s’ha imposat Álex Casañ Martin amb el 100% dels punts de l’Escola d’Escacs de Castelló, després dels desempats pertinents, ha quedat 2n classificat Enzo Chica del Vila-real i 3r Luka Matchenko de l’Escola, empatats ells amb el 4t, Juan Sánchez *Oro del Vila-real, Olivia Aranda ha sigut la primera classificada femenina, del Cercle Mercantil.

En sub 10 repeteix triomf Carlos Roche Fraile amb 6 de 7, seguit d’una altra de les sorpreses Víctor Galán Gil i Álex Climent Alcón, els 3 de l’Escola d’Escacs de Castelló, que han copat el podi absolut en aquesta categoria, Setena i primera classificada femenina, Vladyslava Siniakova, del Cercle Mercantil, amb 4’5.

En sub 12, també repeteix triomf, Iker Herráiz Gómez, del Cercle Mercantil amb 6 de 7, seguit de Sergio Cebrián Cabedo de l’Escola d’Escacs, amb la mateixa puntuació i tercera i primera femenina Leyre Roldán García, del Camp de Morvedre i d’Almenara amb 5 punts, el tercer sub 12 ha sigut Xavi Manzanero Galindo, del Cercle Mercantil també amb 5 de 7.

En la categoria Juvenil, molt de nivell, que ha tingut màxima emoció fins al final, el primer tauler del qual ha sigut l’últim a acabar, guanyant Víctor Salvador.  Una partida gens fàcil en la qual Nicolás Bellón del Gambito-Benimaclet (3r finalment), va tindre les taules en algun moment, i decidint el títol per al primer, del Vila-real, acompanyats tots dos en el podi pels germans David (empatat a punts amb Víctor) i Silvia Doñate Moreno, 2n i 4a i primera femenina respectivament , tots dos, del Cercle Mercantil de Castelló.

En el lliurament de premis, han estat Ildefons Alamillo, president del Vila-real, Alejandro Pérez Vicepresidente de la FECV per Castelló, i els àrbitres de la competició. Gràcies a tots, per tan impressionant jornada.

Resum dels podis per categoria:

  • S-18 Podi: 1° Víctor Salvador (Vila-real) 2° David Doñate (Cercle Mercantil) 3° Nicolás *Bellón (Gambito-Benimaclet) i 1a femenina Silvia Doñate (Cercle Mercantil)
  • S-12 Podi: 1° Iker Herráiz (Cercle Mercantil) 2° Sergio Cebrian  (EA Castelló) 3° Xavier Manzanero Galindo (Cercle Mercantil) i 1a femenina Leyre Roldán (Camp Morvedre)
  • S-10 Podi: 1° Carlos Roche (EA Castelló)  2° Víctor Galan (EA Castelló) 3° Alex Climent Alcón (EA Castelló) 1a femenina Syniakova Vladyslava (Cercle Mercantil)
  • S-08 Podi: 1r Alex Casañ Martin (EA Castelló)  2n Enzo Chica Bacas (Vila-real) 3r Luka Matchenko (EA Castelló)  1a femenina Olivia Aranda Corder  (Cercle Mercantil)

Classificació Final Sub-18 | Sub-12 | Sub-10 | Sub-8