Crònica gal·la de l’esport 2023

L’esport de la Comunitat Valenciana va viure una vesprada per al record amb la celebració de la Gala de l’Esport de Yosoynoticia.es i la huitena edició dels seus premis.

Una vegada més, l’esport més meritori va demostrar el seu gran poder de convocatòria, omplint el Palau de Congressos de València amb capacitat per a 1.600 espectadors. Presentat pel seu fundador Pedro Morata, i sota el lema ‘la passió que ens uneix’, es va reunir a tot l’esport valencià en un mateix esdeveniment.

En aqueix sentit, la Gala de l’Esport de Yosoynoticia.es va tornar a fer història amb una extensa llista de nominats. Un per part de cadascuna de 53 federacions esportives de la comunitat, representat una fidel fotografia de la realitat de l’esport valencià, que es va veure recreada amb un imponent ‘corredor de les estreles’ amb fotografies dels candidats a gran grandària.

Josep Murillo, Diego Guinot, Pablo García i David Beltrán (Piragüisme), Yassine Talhaoui (Kick-boxing), Álvaro Díaz (Motociclisme), Sheila Martínez (Boxa), Irene de Tomás (Vela), Claudia Contell (Bàsquet) i Correus (Patrocinador) van ser els guardonats d’aquesta edició, pujant a l’escenari a recollir el seu premi YoSoyNoticia de la mà d’ambaixadors, autoritats i sponsors presents.

La delegació de la Federació d’Escacs de la Comunitat Valenciana va assistir amb Félix Ilinca, proposat per la FECV  per a aquests premis. Li van acompanyar la seua mare Rosana, el seu germà Filip, i el vicepresident de la FECV, Sebastián Pérez.

Una vesprada inoblidable que premiava als esports i esportistes menys coneguts però que fan un treball amb la mateixa il·lusió i dedicació que les grans estreles que ens enlluernen i no ens deixen veure’ls a ells: als humils, als menys valorats, als quals lluiten més per a sobreviure millor. I ací està el nostre gran esport, els escacs.

Una vesprada que ens va ensenyar quants hi ha com nosaltres i quant esforç com el nostre. Ens ha d’animar que som molts els que estem igual, no estem solos en la tasca. Enhorabona als organitzadors de la gala.