Crónica Integra´t Jugant CEX

Nota de l’Organització

Dissabte passat 17 de Juny va esdevindre el I Torneig Integra´t Jugant dins de el projecte Escacs Saludables CEX del Club Escacs Xàtiva, per a la integració a través de l’esport de persones amb discapacitat o diversitat funcional.

El programa desenvolupat compta amb el suport de la Generalitat Valenciana i de l’Ajuntament de Xàtiva i consisteix en classes gratuïtes en la seu del club així com l’organització de tornejos i l’estrenyiment de les relacions entre el CEX i les diverses institucions que aniran sumant-se al projecte per al foment dels escacs en els seus centres.

El Club Escacs Xàtiva persegueix la fi de mostrar els escacs al citat col·lectiu com a instrument pedagògic capaç de facilitar i estimular els processos cognitius humans de manera amena exercitant l’atenció, percepció, memòria, raonament lògic i presa de decisions, entre altres beneficis, que comporta la seua pràctica.

A les instal·lacions del Club situades al carrer Abat Plà 17 de Xàtiva van acudir dels centres Aspromivise i CEEM una vintena d’entusiastes futurs jugadors d’escacs emparats per un no menys entusiasmat grup de set voluntaris de Aspromivise i altres punts integrants del Club Escacs Xàtiva.

El matí va començar amb una xarrada oferida per Santi Crespo del Club Escacs Xàtiva que va atraure ràpidament l’atenció dels convidats.

La Siempreviva, una partida històrica narrada per Jonathan Soriano, encarregat de la part tècnica del Club, va delectar als participants i els va portar en volandes fins a l’obligada Picaeta que el Club havia preparat per a l’ocasió.

Després del tentempié es va celebrar el torneig amb els participants que ja sabien jugar als escacs amb el suport de la federació d’Escacs de la comunitat Valenciana i arbitratge a càrrec de Quique Lluch.

La resta de convidats i voluntaris van utilitzar les diverses eines i jocs alternatius que tenia preparada l’organització per a delit dels participants.

Finalment i a part del compromís de dotar als participants i voluntaris d’un xandall amb la marca del Club i la promoció de la Generalitat, el CEX va obsequiar al grup amb regals amb motius ajedrecístics i trofeus per als participants del torneig així com samarretes cortesia d’Olis La Canal.

La trobada va ser molt satisfactori per al CEX i d’assegurança ajudarà a fomentar la col·laboració d’institucions i centres per a l’objectiu Integrador del Club Escacs Xàtiva a través dels escacs de les persones que més el necessiten.

La crònica completa amb fotos de l’esdeveniment en la web del club organitzador