Crónica Scheveningen FACV

El dissabte 27 i el diumenge 28 de maig es van jugar a Paterna tres tornejos de modalitat Scheveningen en els quals van participar esportistes dels grups de pretecnificació C, D i E. Aquesta manera de joc enfronta a diversos equips, en el nostre cas cada torneig va constar de 2 equips de 6 jugadors/as cada equip.

L’organització d’aquests tornejos ha suposat un repte per a la Federació d’Escacs de la Comunitat Valenciana, ja que 18 joves esportistes esperaven amb moltes ganes i no menys entrenament a un elenc de veterans jugadors seleccionats pel seu nivell de joc.

L’objectiu d’aquests tornejos és preparar als nostres/as joves jugadors/as per als pròxims tornejos importants que s’aveïnen a l’estiu, entre ells el Campionat d’Espanya per edats 2023.

Les 6 partides de cada equip es van desenvolupar a un ritme de 30 minuts per jugador/a + 30 segons per jugada, ritme estàndard vàlid per a elo. Dues partides es van jugar el dissabte al matí, dos el dissabte a la vesprada i dos el diumenge al matí, la qual cosa va suposar no sols un entrenament de nivell sinó també de fons.

Cal destacar les esplèndides instal·lacions en les quals es va celebrar l’esdeveniment: el restaurant Ambbrassa de Paterna, en el polígon industrial Tàctica. Bon aparcament, bona temperatura, bons serveis i excel·lent menjar van fer que els esportistes gaudiren de jornada i mitja d’escacs.

En el Scheveningen C van participar els següents esportistes:

Les pujades de elo més pronunciades les van protagonitzar Isabel Colomer i Carles Mellado, sent aquest últim qui va rebre el premi de millor jugador de l’equip de pretecnificació C.

Per part dels veterans podríem destacar la estoicitat d’Enrique García, que va jugar a molt bon nivell durant tot el torneig i es va emportar el premi a millor jugador de l’equip.

En el Scheveningen D van participar els següents esportistes:

 

Crida l’atenció l’actuació excel·lent de Agnés Núñez d’Arenas amb una pujada meteòrica de 160 punts de elo, aconseguint guanyar les 6 partides, fet que només va aconseguir ella en tots els tornejos. La progressió que ha mostrat, fruit del treball diari que realitza amb els seus entrenadors, ha causat impressió i li ha valgut el premi a la millor jugadora de l’equip. També va realitzar una magnífica competició Julen Boluda, superant el 50% de puntuació.

Entre els veterans d’aquest grup va destacar el menys veterà: Miguel Domingo, un jove jugador amb una gran projecció que va demostrar un bon estat de forma.

En el Scheveningen E van participar els següents esportistes:

Diego Lozano va superar el 50% de puntuació als seus 8 anys, aconseguint una performance de més de 1200, la qual cosa li situarà en el pròxim llistat de elo de la FIDE. També Aitor Gimeno va jugar un torneig molt seriós, mostrant una calma inusual per a aquestes edats.

Entre els veterans es va produir un empat entre Carlos Aínsa i José Antonio Armero a 5,5 punts, els qui es van buidar en les trobades tractant de posar-los difícils les partides als aspirants.

Aquests són els enllaços a chess-results dels tres tornejos per a consultar els resultats:

 • Classificació del Scheveningen C (va guanyar l’equip de pretecnificació):
 • Classificació del Scheveningen D (va guanyar l’equip de veterans):
 • Classificació del Scheveningen E (va guanyar l’equip de veterans):

  Scheveningen E – Bernat y José Manuel
  Tots Scheveningen

   

  Scheveningen E – Aitor y Diego
  Scheveningen E – Alejandro y Colau
  Scheveningen D – Liam y Dani
  Scheveningen D – Marco y Agnés
  Scheveningen C – Manuel Jaime y Leyre
  Scheveningen D – Jeroni y Julen

   

  Scheveningen C – Carles y Lucas
  Scheveningen C – Isabel y Miguel