Diego Macías, del Club Escacs Andreu Paterna, aconsegueix la titulació de Maestro Internacional amb només 16 anys

Diego Macías Pi, del Club Escacs Andreu Paterna, va aconseguir en el Open València Bressol, la tercera i definitiva Norma de Maestro Internacional, aconseguint els 2400 de ELO, per la qual cosa pròximament la Federació Internacional d’Escacs (FIDE) li atorgarà el títol de M.I. a una edat molt primerenca, perquè a penes té 16 anys acabats de complir.

Macías va aconseguir aquest assoliment quedant en tercera posició en un torneig d’enorme nivell, el Open València Bressol, amb presència de més d’una desena de Grans mestres i multitud de Mestres Internacionals, entre els més de 190 participants, 40 d’ells d’altres nacionalitats. Cal assenyalar també que, en aquest torneig, un altre jugador d’escacs del Club Escacs Andreu Paterna, Julen Arizmendi, va aconseguir un sensacional cinqué lloc.

Amb només 16 anys, Macías continua desenvolupant una evolució espectacular. De moment ha aconseguit una fita importantíssima i amb gran precocitat, com és ser Maestro Internacional (IM), en aconseguir més de 2400 de puntuació ELO, a més de collir excel·lents resultats en tornejos importants, vencent a jugadors d’escacs de rànquing superior. Arrere queden ja les titulacions Maestro FIDE (FM), (2300 o més de puntuació ELO) o candidat a Maestro (CM) (2200)

Quant a titulació només li queda per davant el repte de convertir-se en Gran mestre, per a això el jugador d’escacs valencià ha de tindre una puntuació ELO d’almenys 2500 i tres resultats favorables (anomenats normes) en tornejos en què participen altres Grans mestres.

UN ANY REPLET D’ÈXITS

Macias continua fent passos d’aquesta manera en la consolidació d’una gran carrera com a jugadora d’escacs. El seu talent en l’últim any li ha portat a aconseguir fites impressionants com proclamar-se campió d’Espanya Sub16 tant d’Escacs Estàndard i de Partides Ràpid o Blitz, un tercer lloc en el Campionat España Sub-18 d’Escacs Estàndard i cinquens en el Campionat d’Espanya Absolut d’Escacs Blitz, sent el millor jugador de categoria juvenil. A més, va quedar seté classificat del Mundial d’Escacs Estàndard Sub16, nové d’Europa, campió Provincial i Autonòmic Sub18, campió Autonòmic d’Escacs Blitz 2023 i subcampió Autonòmic Escacs Estàndard.