EL C.A. Silla va presentar el seu Festival Internacional d’Escacs

Nota de l’Organització

En la vesprada d’ahir dilluns 12 de juny es van donar cita en el Saló de Plens el Regidor d’Esports de Silla, Benigne Bodón, el President del Club d’Escacs de Silla, Juan José Espinosa Mari i el Director Esportiu de la Federació d’Escacs de la Comunitat Valenciana (FECV), Hernán Siludakis, per a presentar una nova edició del Festival Internacional d’Escacs de Silla.

La present edició comptarà amb 170 participants en la modalitat lenta (partides de 60 minuts) i 80 en la modalitat Blitz (partides de 3 minuts). Aquestes xifres fan que segurament és el torneig de modalitat lenta de cap de setmana, amb major participació a la Comunitat Valenciana. Fins a 21 nacionalitats i 15 províncies diferents estaran representades.

Destaquen noms com Stephane Bressac (França), Tatiana Grabuzova (Gran mestra Russa), Slodoban Kovacevic (Maestro Internacional Serbi), Dexter Docampo (Maestro Cubano), Vladimir Chernikov (Maestro Ucrainès) o Giampaolo Buchicchio (Maestro Italià). També es comptarà amb grans noms dels escacs valencians, com Eric Sos, Antonio Granero, Pablo Cruz, Ramón Oltra i els joves campions d’Espanya d’edats, Félix Ilinca i Álex Villa.

Aquesta gran participació s’ha aconseguit gràcies a l’esforç de l’organització que repartirà 2.000€ en premis. Més de 80 trofeus i diversos obsequis. Aquest incentiu ha ajudat a aconseguir els grans índexs de participació assegurant l’èxit del festival.

Aquesta cita situa a Silla en el mapa dels escacs mundials suposant un impacte econòmic superior als 50.000€. S’ha esgotat tota l’oferta hotelera de la localitat i els comerços notaran aquest impacte durant els 3 dies que dura l’esdeveniment.

Quant a la cobertura mediàtica, les 8 primeres partides de cada ronda es podran seguir a través de chess.com, amb el que arribarà a qualsevol dispositiu amb connexió a internet. Des de les 16 hores del divendres 16 de juny fins al migdia del diumenge es disputarà la competició lenta. Serà el mateix diumenge a la vesprada quan es podrà gaudir de la modalitat Blitz.

El mateix Hernán Siludakis (FECV) destacava que “el Club d’Escacs de Silla fa un molt bon ús de les ajudes i això es reflecteix en els resultats obtinguts”. També considerava que “si tots els clubs treballaren com el Club d’Escacs de Silla Espanya seria la capital dels escacs mundials”.