El Campionat Mundial d’Escacs Femenins se celebrarà a la Xina

Del 3 al 24 de juliol, la Xina serà seu del campionat mundial femení d’escacs. En un any en què el país del Drac Roig es va alçar amb la corona mundial definitiva dels escacs quan Ding Liren va derrotar a Ian Nepomniachtchi en Astana, el pròxim duel femení serà entre l’actual campiona del món, Dj. Wenjun, i la reptadora, Lei Tingjie.

La final està programada per a dur-se a terme a les ciutats de Shanghái i Chongqing. Aquestes ciutats tenen importància ja que són els llocs de naixement de les respectives participants.

L’actual Campiona del Món i la reptadora

Dj. Wenjun, la campiona defensora, té molta experiència en esdeveniments importants. Amb dos Campionats Mundials en el seu haver i set intents en total pel títol.

Lei Tingjie, va tindre una carrera meteòrica per a arribar a aquesta instància. Començant amb un triomf en el Grand Swiss 2021 que la va catapultar per al cicle de campionats pel títol mundial. En el procés, va obtindre victòries en les partides del Torneig de Candidats sobre Mariya Muzychuk, Anna Muzychuk i Tan Zhongyi.

Resum de les bases del campionat del món.

El combat tindrà lloc en dues ciutats xineses, d’on prové cadascuna de les contendents. La primera meitat del campionat es durà a terme en Shanghái, mentre que la segona meitat tindrà lloc en Chongqing.

El match constarà de 12 partides d’escacs clàssics. Les jugadores tindran 90 minuts per als primers 40 moviments, seguits de 30 minuts més per a la resta de la partida, més un increment de 30 segons per moviment.

Les jugadores no poden oferir taules abans d’arribar al moviment 41.

En cas d’empat, hi haurà els següents desempats:

Quatre partides amb un control de temps de 25+10.
Dues partides amb un control de temps 5+3.
Dues partides més amb un control de temps 5+3.
Una partida amb un control de temps de 3+2 fins que es determine un guanyador.

El fons de premis de l’esdeveniment és de 500 000 €, amb 300 000 € per a la campiona i els 200 000 € restants per a la subcampiona.

Si el resultat de la primera fase del campionat es decideix per desempat, la guanyadora s’emportarà 275.000€, mentre que la subcampiona rebrà 225.000€.

Mes informació en www.fide.com