El Club d’Escacs Silla amb totes les opcions de guanyar la Copa d’Europa de Clubs

jugadores del club ajedrez Silla

Nota de premsa del CA Silla.

 

“El campionat es disputa en Struga, Macedònia del Nord, i mancant 2 rondes hi ha un triple empat al capdavant de la taula.

Aquesta vesprada es disputa la transcendental ronda 6a en la qual l’equip de Silla, actual Campió d’Espanya, jugarà en la taula 1, co-liderant la competició contra el potent equip rus Mednyi Vsadnik, en el que s’antulla un duel transcendental per a decidir el guanyador del certamen.

Struga, 23 de setembre.-

El Club d’Escacs Silla – València 1475 Origen dels escacs Moderns lidera al costat d’altres dos equips la classificació provisional de la Copa d’Europa de Clubs que s’està disputant en Struga, Macedònia del Nord. Així, mantenen intactes les possibilitats si es fes amb el campionat continental.

El camí no ha sigut fàcil. Va començar guanyant per 6 a 0 al representant d’Islàndia “Viking Chess Club”. En la segona jornada, el Silla va véncer al representant de Bèlgica “Schachfreunde Wirtzfeld” 5 a 1. La tercera ronda va enfrontar als valencians amb l’equip més fort del torneig, el representant de Macedònia (Alkaloid) al qual va guanyar per 3,5 a 2,5. En la quarta ronda, l’aparellament va ser amb l’equip de l’Azerbaidjan (Vugar Gashimov) i, finalment, la cinquena ronda li la va adjudicar el Silla en guanyar per 4 a 2 al representant d’Israel (Beer Sheva).

 

La pròxima jornada

Se celebra aquesta mateixa vesprada i serà la penúltima del torneig, per la qual cosa el Club d’Escacs Silla pràcticament es juga el títol en enfrontar-se amb l’equip rus (Meddny Vasadnik) amb el qual comparteix lideratge en la classificació provisional. El quadre rus està plagat de jugadors de renom internacional en el món dels escacs, com Peter Svidler, Esipenko, Fedoseev, Alekseenko, Matlakov, Ponkratov.

Per part seua, l’equip del Club Escacs de Silla està format per: Antón Korobov, Alexei Shirov, Nijat Abasov, Jaime Santos Latasa, Alvar Alonso Rosell, Lance Henderson de la Font i José Antonio García Domingo.

El seu president, jugador i director esportiu, José Antonio García, afirma: “L’equip està jugant molt bé i estem en el més alt de la Copa d’Europa per mèrits propis. La pròxima ronda intentarem doblegar a l’equip rus i continuar fent història en els escacs”.

Cal destacar que en tota la història de la competició només un equip espanyol ha aconseguit tan important assoliment, el Club Magic de Extremadura.

El Club de Silla inclou en la seua denominació per a l’europeu la llegenda “València 1475 Origen dels Escacs Moderns“, en emotiu tribut al naixement dels escacs moderns a València.

El campionat d’Europa compta també amb un altre representant valencià entre els seus competidors, l’Andreu Paterna, que actualment està situat en el lloc 19 de la classificació provisional.

Més informació::

Aparellaments 6a ronda. https://chess-results.com/tnr579298.aspx?lan=1&art=2&rd=6&turdet=YES&flag=30

Accés a la classificació després de 5 rondes: https://chess-results.com/tnr579298.aspx?lan=1&art=63&turdet=YES&flag=30

La sisena ronda pot seguir-se des de les 15.15 hores del 23 de setembre en: chess24.com

 


 

Notícies anteriors