El Club d’Escacs Silla, continua amb la inclusió social de col·lectius a través de l’esport

Nota de l’organització

Recentment el Club d’Escacs Silla ha posat en marxa la 2a fase de “Integra’t amb el Club d’Escacs Silla”. Cada vesprada de dijous s’organitzen partides d’escacs destinades a joves en risc d’exclusió. En aquestes sessions d’escacs poden mesurar-se a persones amb discapacitat del Centre Ocupacional TOLA, així com persones de la 3a edat, xiquets o qualsevol que vulga sumar-se. Les partides s’organitzen al parc del Alteró de Silla i estan obertes a tothom que vulga practicar els escacs.

Amb aquesta iniciativa s’impulsa que el temps d’oci d’aquests joves amb problemes acadèmics i familiars el dediquen a la pràctica d’un esport tan enriquidor com és els escacs. D’aquesta manera es planteja els escacs com a eina d’inclusió ja que no entén d’edats ni condicions, davant el tauler tots són iguals i l’aportació de valors no fa distinció.

“Integra’t amb el Club d’Escacs Silla”

Aquesta iniciativa uneix els esforços del Club d’Escacs Silla, el Centre Ocupacional TOLA i el Espai Jove. Ja fa uns mesos es posava en marxa el taller d’escacs en el propi centre ocupacional. Ara s’obri les portes d’aquesta iniciativa a un nou col·lectiu fomentant així la interacció entre ells. D’aquesta manera es fomenten les seues relacions personals ja que són col·lectius que troben unes certes dificultats de cara a la seua socialització.

Tots els dijous fins al 19 de juliol, de 17.30 a 20.30, serà els escacs l’esport rei al parc del Alteró per a tot el que vulga sumar-se.

Iniciativa en creixement

Aquesta és la 3a edició de “Integra’t amb el Club d’Escacs Silla” i arranca amb un gran èxit d’acolliment. Juan José Espinosa, president del Club d’Escacs Silla, afirma que la intenció és estendre la iniciativa a més parcs de la localitat. Ha sigut molt el creixement que s’ha apreciat en aquesta edició i per això es considera una proposta d’interés i de gran valor social.

Suport institucional

Aquesta iniciativa naix d’un programa de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana. El seu suport, així com el de l’Ajuntament de Silla, han sigut fonamentals per a dur a terme aquest projecte. Així, el regidor d’Esports de Silla, Beni Bodón, es va implicar des del primer moment amb els escacs inclusius i ha facilitat molt el seu desenvolupament.

Labor social

Des del Club d’Escacs Silla s’ha apostat contínuament per la inclusió social de col·lectius vulnerables. Veure que el treball té els seus fruits els porta a renovar el seu compromís any rere any. D’aquesta manera es presenta els escacs com a eina d’inclusió social, obert a tothom i sense desigualtats.