El Club d’Escacs Silla ofereix escacs inclusius per a persones amb discapacitat

Els escacs, com a esport, és una disciplina que aporta valors i aptituds a qui ho practica. No sols això, sinó que també és una eina per a la integració social de les persones amb discapacitat. Així és com ho comprén José Antonio García, Director Esportiu del Club d’Escacs Silla.

Des d’aquest Club d’Escacs han afermat la seua iniciativa social impulsada al costat de l’Ajuntament de la localitat i la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana i el Centre Ocupacional. Fruit d’aquest compromís s’ha posat en marxa la III edició del programa “Integra’t amb el Club d’Escacs Silla”. Aquest programa social consisteix en la inclusió d’una activitat d’escacs oferida en el Centre Ocupacional TOLA. Gràcies a aquesta activitat els seus usuaris podran gaudir dels escacs i adquirir destresa en aquest esport.

L’objectiu no se cenyeix a la pràctica d’aquest esport sinó que el seu monitor, Rubén Gómez, treballarà amb els participants de cara a exhibicions i esdeveniments de major entitat en uns mesos. En aquest temps se’ls prepararà perquè puguen disputar partides amb persones sense discapacitat en el “Espai Jove” i altres centres de menors. Aquesta cita suposarà derrocar barreres que planteja la discapacitat i acostar-los a les possibilitats inclusives d’aquest esport.

La presentació d’aquesta III edició va comptar amb l’assistència del Regidor d’Esports de Silla, Beni Bodón, qui va comprovar de primera mà els avanços en l’aprenentatge i la destresa dels participants d’aquest programa. Aquests participants també tindran les portes obertes del Club d’Escacs de Silla per a conéixer als seus components i fer-los més accessible i atractiva la pràctica dels escacs.

Des del Club d’Escacs aposten per la integració social de les persones amb discapacitat i per això renoven el seu compromís amb aquesta iniciativa any rere any. D’aquesta manera volen mostrar que els escacs és un esport obert a tothom, sense desigualtats i molt efectiu com a eina d’integració.

El Centre Ocupacional TOLA és un dels centres més grans de la Comunitat Valenciana. Diàriament acudeixen desenes d’usuaris amb diferents graus de discapacitat intel·lectual que són atesos pel seu equip multidisciplinari de psicòlegs, fisioterapeutes, monitors i auxiliars ocupacionals.