El Club Escacs Silla suma al seu projecte a Sara Khadem

Nota de Premsa del Club d’Escacs Silla

El Club Escacs Silla suma al seu projecte, a la Subcampiona d’Europa

La hispà-iranià Sara Khadem s’unix al Club d’Escacs de Silla per a disputar la Divisió d’Honor

Sara Khadem jugarà el Campionat d’Espanya de Divisió d’Honor amb el Club d’Escacs de Silla. Esta cita se celebrarà a Melilla del 12 al 18 d’octubre del 2024 i el club siller s’alegra de poder comptar amb la recent Subcampiona d’Europa a Montecarlo. El club de l’horta sud, referent de la integració en l’esport, es reforçarà comptant amb una jugadora de gran nivell.

Va guanyar la seua partida contra el hijab

La història de la jugadora d’escacs va més enllà del seu bon fer en el tauler ja que la partida més important li la va guanyar al hijab. Va ser al desembre de 2022, durant el mundial d’escacs ràpids disputats al Kazakhstan, quan es va negar a jugar amb el vel imposat pel govern de l’Iran. Conscient del que suposava esta negativa va decidir ser conseqüent amb el seu pensament sabent l’alt preu que hauria de pagar.

No podia tornar a l’Iran i va haver de fugir acompanyada pel seu marit i el seu fill. Este moment va marcar un abans i un després en la vida de Sara. El mateix President del Govern, Pedro Sánchez li va rebre als pocs dies de l’esdevingut en La Moncloa. Esta reunió va accelerar molt els tràmits de nacionalització. Va trobar l’estabilitat en rebre la nacionalitat espanyola per carta de naturalesa.

Número 1 dels escacs

Ostenta el títol de Gran mestra Femenina des de 2013 i Mestra Internacional des de 2015. A penes portava uns mesos nacionalitzada quan es va proclamar campiona d’Espanya femenina. Estes fites la situen com un dels grans noms dels escacs mundials. Des del Club d’Escacs de Silla esperen que continue ampliant el seu palmarés en les seues files.

Integració i escacs

Si hi ha alguna cosa que caracteritza al Club d’Escacs de Silla és el seu treball per la integració de col·lectius vulnerables i l’aposta per la diversitat. El cas de Sara no va passar desapercebut per al club siller, on desitgen que Sara gaudisca de la seua passió pels escacs i puga aconseguir tots els assoliments que es propose.