El Club Escacs Xàtiva organitzarà l’«II Torneig Integra’t jugant» per a persones amb diversitat funcional

Nota de l’Organització

El Club Escacs Xàtiva , amb el suport de la Generalitat Valenciana i la col·laboració institucional de l’excel·lentíssim ajuntament de Xàtiva i de la federació d’escacs de la comunitat Valenciana, contínua treballant en el projecte  Escacs Saludables CEX en la seua segona edició per a la integració a través dels Escacs de persones amb discapacitat o diversitat funcional.

El programa desenvolupat consistix en classes gratuïtes en la seu del Club així com l’organització d’un torneig i l’estrenyiment de les relacions entre el CEX i les diverses institucions que van sumant-se al projecte per al foment dels Escacs en els seus centres.

Els objectius que es perseguixen i que van prenent forma són:

– Mostrar els fonaments dels escacs terapèutics i les seues diferents aplicacions a la vida quotidiana de les persones amb diversitat funcional.

– Dotar dels coneixements bàsics del joc dels escacs a este col·lectiu per a millorar la seua perspectiva analítica en les seues tasques diàries.

– Facilitar l’adquisició de continguts i la metodologia específics del nostre programa estimulant i tractant de rehabilitar els seus processos cognitius de manera amena.

– Exercitar l’atenció, percepció, memòria, raonament lògic i funcions executives que comporta la pràctica dels escacs en general,  i en l’objectiu que ens hem plantejat en particular, per a aportar el nostre granet d’arena a la integració en la vida quotidiana dels participants.

Els escacs és un instrument pedagògic i lúdic de primer orde gràcies als avantatges que presenta la seua pràctica.

És per això que seguim amb el nostre II Torneig CEX Integra´t jugant dins del nostre projecte Escacs Saludables CEX.

El torneig es jugarà el pròxim 8 de juny a partir de les 10h en la seu del Club al carrer Abat Pla, 17 i aprofitarem perquè els participants gaudisquen de les instal·lacions del CEX amb el segon torneig integrador, activitats variades relacionades amb els escacs i, per descomptat,  la ja mítica i esperada picaeta de participants, voluntaris i organitzadors de l’esdeveniment.

Esperem amb la nostra labor que el col·lectiu objectiu de la nostra iniciativa gaudi de les nostres atencions però sobretot, que augmente la seua connexió favorablement amb la societat en general.

És el nostre desig que el projecte ajude a la seua integració laboral en la mesura que siga possible i agraïm la seua participació, esforç i la confiança depositada en el nostre treball.