El Festival Internacional d’Escacs Grans Hotel Bali prepara la seua XX edició

Nota de l’Organització

El XX Festival Internacional d’Escacs Grans Hotel Bali és un dels esdeveniments més importants d’Escacs d’Europa. Les seues xifres ho avalen amb els seus 10 dies de duració, les 5 competicions diferents del màxim nivell i arribant a reunir més de 1500 esportistes.

Mancant mes i mig per a la celebració ja són més de 400 els inscrits. Any a any ha anat creixent en prestigi i participació pel que des de l’organització es preveu aconseguir la xifra de 1000 inscripcions. Entre els ja inscrits es poden comptar més de 30 nacionalitats diferents el que dona una imatge de la transcendència del torneig a nivell internacional.

En l’acte de presentació, Luis Barona, president del Club Tossal de la Cala i organitzador del torneig, va destacar que “este esdeveniment va tindre la seua singularitat en els seus orígens en oferir una important bossa de premis per a la categoria aficionats, donant la mateixa oportunitat d’aconseguir importants premis a homes i dones que no foren esportistes d’elit”. Una altra de les qüestions destacades per Barona és que “l’esdeveniment no descura l’excel·lència atés que té un important grup de competició en el qual els millors jugadors del món participaran i lluitaran per estar en el més alt del podi, també disputant una bossa de premis molt interessant”.

El certamen ajedrecístico compta amb 2 proves exclusives per als més joves, una pensant en les promeses d’este esport (el torneig Noves Generacions) i una altra per a les pedreres dels clubs (la Copa d’Espanya Equips).

Destaca la participació oberta i inclusiva d’esportistes, ja que se celebra sense distinció per sexe, edat, nació o diferent capacitat (sense necessitat de modalitat adaptada o categoria diferenciada es pot competir en estos tornejos d’escacs).

Alfonso Sánchez, Director General del Grup Bali, va subratllar que “l’esdeveniment ja disposava d’inscripcions de jugadors de totes les edats, destacant la confirmació d’un jugador de més de 100 anys i d’una xiqueta de 7 per a enguany”. Així mateix, Alfonso va destacar que “tothom ja coneix Benidorm i el seu gran esdeveniment d’escacs en el Gran Hotel Bali. La fórmula turisme-esport funciona molt bé, traspassa fronteres amb facilitat i la gent acudeix amb la seua família per a disputar el mateix, per la qual cosa el seu impacte econòmic en el municipi creix i és fonamental en el període de temporada baixa turística”. Sánchez va confirmar que “el Grup Bali continua apostant, amb la celebració de l’esdeveniment en un dels seus hotels, per potenciar esta fórmula i espera continuar col·laborant amb els escacs per molts anys més i secundar-lo perquè cresca any a any”.

L’esdeveniment es podrà seguir a tot el món ja que serà retransmés en directe per Internet. La retransmissió redunda en la marca Benidorm i en la visibilitat d’este esport de les 64 caselles.

El Regidor d’Esports de Benidorm, Javier Jordá, va felicitar els presents pel 20 aniversari de la prova i continuar apostant pel desenvolupament d’esta impressionant prova esportiva a Benidorm. També va oferir tot el seu suport per a la difusió local, autonòmica i internacional d’esta gran cita esportiva.

D’entre els esportistes inscrits, van confirmar ja la seua presència el Gran mestre Karen Grigoryan, d’Armènia, el Gran mestre *Yuri *Solodovnichenko, d’Ucraïna, el Gran mestre Viktor Moskalenko, d’Espanya, i la Gran mestra Femenina Tatiana Grabuzova, d’Espanya.

Des de l’organització es vol mostrar el seu agraïment a tots els col·laboradors ja que no seria possible sense el suport del Gran Hotel Bali, Generalitat Valenciana, la Diputació d’Alacant, Ajuntament de Benidorm, la Federació Espanyola D’Escacs i la Federació d’Escacs de la Comunitat Valenciana.