El Mestre FIDE José Manuel Díaz Velandia vencedor del III Memorial José María Campos Fernández

Nota de l’Organització

El diumenge 2 de juny, en el riurau d’Arnauda de Xàbia es va celebrar este torneig organitzat pel Club d’Escacs Xàbia. Va comptar amb la col·laboració del M.I. Ajuntament de Xàbia i dels següents col·laboradors: AMJASA, Matties, EBS, Ale-Hop, Foto Aguado, Datec, Gaspar Cruañes, Segurija, Diputació Alacant i FECV. El Regidor d’Esports de Xàbia, Toni Molina, i el President del Club d’Escacs Xàbia, Toni Pérez, han donat la benvinguda als jugadors agraint-los la seua assistència i animant-los a vindre en pròximes edicions.

Jose Manuel Díaz Velandia (Gambito-Benimaclet) s’està convertint en un clàssic a guanyar tornejos de ràpides. El seu joc dinàmic li ha fet proclamar-se campió del torneig, seguit en segon lloc d’un altre súper crack del tauler, el Mestre Internacional Diego Macías Pino (Andreu Paterna), que ha sigut diverses vegades campió d’Espanya en categories Sub i Top 7 Mundial Sub 16. Diversos jugadors del C.E. Xàbia s’han emportat premis, però entre ells cal destacar el bon torneig que ha fet Àngel Pèrez Roig, que ha quedat en el top10, juntament amb els jugadors titulats. Enhorabona a tots els premiats.

Dels 70 jugadors que han participat, 14 són jugadors titulats: 7 Mestres Internacionals, 6 Mestres FIDE i 1 Candidat a Maestro FIDE. Això fa que el torneig siga d’un nivell considerable i que la resta de jugadors participants gaudisquen d’uns escacs d’alta competició.

Ja és la tercera edició d’este memorial i s’ha fet un gran esforç tant humà com econòmic perquè els jugadors i espectadors gaudiren de l’esdeveniment. Tots els integrants del club han estat al peu del canó per a dur a terme els preparatius. Han sigut innombrables els detalls que han fet especial l’esdeveniment, per exemple taules amb estovalles per als taulers de joc, pantalla de televisor per a veure tant els resultats ronda a ronda, com l’àlbum de fotos creat amb fotos del dia. Per cortesia de Ale-hop, que ha col·laborat amb articles valorats en 1.050 €, tots els jugadors han rebut un regal. En finalitzar la competició s’ha dut a terme un sorteig de 3 llibres d’escacs per cortesia de Duochess. Els assistents també han agraït el café i els dolços de benvinguda, així com els pastissets i aigua per a esmorzar i les piruletes i mini-madalenas per a qualsevol moment.

A nivell humà Francisco Morató, secretari i coordinador del C.E. Xàbia al capdavant de tota l’organització, però seguit al seu costat de la gran ajuda tant dels àrbitres Antoni Bertomeu i José Mulet, com dels components de l’equip del Xàbia i amics dels clubs pròxims, papàs/mamàs i gent que col·labora dia a dia en la preparació de l’acte, de manera desinteressada perquè tot vaja genial.

Destacar que el clima ha sigut molt bo. Els jugadors i acompanyants s’han comportat de manera excepcional i de forma molt esportiva durant tot el torneig. L’eficiència en el treball dels àrbitres ha contribuït també al bon desenvolupament del torneig.

Cal tindre en compte que encara que hui hi havia en joc diversos tornejos a la Comunitat Valenciana, hem tingut una assistència de jugadors molt bona, crec que en gran part és pel tracte que donem i els jugadors ens corresponen amb el seu gran rendiment esportiu i humà. Esperem que ho hàgeu passat tots molt bé i a partir d’ara mateix treballarem per a preparar el torneig per a l’any vinent.

Com sempre donar les gràcies a l’Ajuntament de Xàbia i a tots els que de qualsevol forma han ajudat al fet que tot isquera genial. Gràcies.

Àlbum de fotos

Veure Classificació