El Torneig d’escacs escolars Dama Caçadora congrega a quasi 300 escolars a Paterna

Nota de l’organització

Una vegada més, els escacs ha posat els seus ulls a Paterna. Este cap de setmana s’ha celebrat allí l’I Torneig d’escacs escolars Dama Caçadora, reunint a quasi 300 escolars. L’organització, a càrrec del Club d’Escacs EDAPA i l’Associació Valenciana d’Escacs Educatius i Inclusius, ha aconseguit un gran èxit de convocatòria, així com de nivell de la competició. Esta iniciativa consolida a Paterna com una de les capitals dels escacs valencians i nacionals.

El pavelló poliesportiu de Paterna va albergar, durant tot el matí del dissabte 25 de novembre, unes 700 partides d’escacs. Es van disputar 5 rondes en cadascuna de les categories establides en les bases: sub6, sub8, sub10, sub12 i sub18. El públic va poder gaudir amb el gran ambient que es va viure i el nivell mostrat pels joves participants.

Amb motiu d’este torneig es van oferir activitats complementàries per a tots els públics entorn al món dels escacs, com pintacaras, patge d’escacs dels Reis Mags, proves enigmàtiques, partides simultànies, zona de jocs variats o escacs gegants.

Patrocini d’esdeveniments

Estos esdeveniments són un gran èxit de convocatòria, a més de fomentar la pràctica dels escacs, que tants beneficis ofereix als més xicotets.

Des de AVAEI s’obri les portes a qualsevol interés per formar part d’estes iniciatives tan enriquidores i plenes de valors positius per al desenvolupament personal. D’estar interessat a sumar-se a esta passió pels escacs només han de posar-se en contacte en www.educacionyajedrez.org.

La pròxima d’estes iniciatives serà un circuit escolar que es disputarà de febrer a juny. Com a gran premi, els millors classificats en disputar totes les partides, jugaran una final i tindran l’oportunitat de representar a la Comunitat Valenciana en el Campionat d’Espanya per edats en les categories sub8, sub10, sub12 i sub18. Les despeses d’esta participació estaran coberts com a part del premi per guanyar el circuit.