El Torneig Internacional del Bali aposta per l’excel·lència

Els orígens.

En este any 2024, el Festival d’Escacs del Gran Hotel Bali de Benidorm celebra la seua vintena primera edició. En els seus inicis, es va destacar per centrar-se en els aficionats, una gran innovació en el seu temps, especialment per la significativa quantitat de premis oferits.

Paral·lelament, al llarg dels primers 18 anys, es van dur a terme tornejos magistrals amb la participació d’un selecte grup de destacades figures dels escacs, els qui competien en tornejos tancats o magistrals. Així, els aficionats tenien l’oportunitat de combinar la seua participació en el seu torneig amb l’experiència de gaudir de l’alt nivell competitiu dels jugadors d’escacs més canviats de nom.

Fa tres anys, l’enfocament de l’organització del Festival va experimentar un canvi. Els aficionats ja no sols desitgen veure als seus ídols en acció, sinó que també busquen l’oportunitat de competir contra ells. Este desig es va materialitzar en l’edició del festival de l’any 2022.

En 2022 es va transformar el torneig en un Obert – Open internacional.

Preservant el concepte d’un grup B per a jugadors amb menys de 2000 punts de Elo i una significativa bossa de premis, el grup A ha evolucionat d’estar restringit a jugadors amb menys de 2300 punts de Elo a convertir-se hui dia en un torneig totalment obert.

En 2024, el grup A manté el seu format de Open Internacional, permetent la participació sense restriccions pel ELO.

L’organització anticipa que en esta vint-i-unena edició s’excedisca el número de 12 Grans mestres i 20 Mestres Internacionals, juntament amb altres titulacions, fins a depassar el total de 70 jugadors d’escacs amb títol FIDE.

imágenes del torneo de ajedrez y del hotel

Un Open amb un clar caràcter internacional.

En l’anterior edició un total de 80 jugadors del grup A tenien bandera olímpica diferent a l’espanyola i, en el grup B la xifra va ascendir fins als 87 jugadors procedents d’altres països.

Els tornejos que componen en el Festival són altament atractius, no sols per a jugadors internacionals sinó també per als de tota Espanya i, particularment, per als jugadors d’escacs de la Comunitat Valenciana.

Indubtablement, diversos factors contribuïxen a l’èxit d’este destacat festival d’escacs: el seu caràcter internacional, els atractius premis, la varietat de competicions, l’encantadora ciutat de Benidorm amb les seues platges, el fet que se celebre a l’hotel més alt d’Europa, l’exquisida gastronomia local i les àmplies opcions d’entreteniment, etc.

L’impuls dels jugadors d’escacs de la Comunitat Valenciana.

En l’organització de l’esdeveniment col·labora la Federació d’Escacs de la Comunitat Valenciana. La Federació ha arribat a un acord amb el Festival que permet a determinats jugadors amb llicència a la Comunitat Valenciana participar en ell amb condicions avantatjoses.

Els titulats FIDE Maestro Internacional i Gran mestre que disposen llicència federativa a la Comunitat Valenciana podran participar en el grup A Open sense abonar la quota. A més, la Federació cursarà un contingent d’invitacions amb condicions d’allotjament a Grans mestres amb llicència en Comunitat Valenciana, així com a joves promeses.

Un magnífic esdeveniment esportiu, com és el Festival del Gran Hotel Bali és, sens dubte, una oportunitat per a impulsar als jugadors més destacats de la Comunitat Valenciana.

Més informació en la web de l’esdeveniment ajedrezenelbali.com