El Xecball arriba a Salina

El dijous dia 4 de juliol, en el campionat d’España Sub-10 de Salina es va presentar a la resta de comunitats el Xecball o Escacs motriu. Coincidint amb la vesprada que els participants tenien lliure, es va preparar amb la col·laboració de la FEDA esta activitat paral·lela amb un èxit sense precedents de participació.

La presentació va ser a càrrec del seu ideòleg Gustavo Martínez qui va explicar les regles i beneficis d’este innovador joc esportiu, disciplina de la federació d’escacs de la comunitat valenciana.

Paral·lelament a la ponència de Gustavo, més de 50 jugadors i jugadores del torneig sub-10 van gaudir del la activitat en les instal·lacions de l’hotel, que, durant una hora i mitja, es va convertir en el terreny de joc o tauler d’escacs.

Les comunitats amb més participants van ser Galícia, Catalunya, Madrid, Castella-la Manxa i per descomptat, la Comunitat Valenciana.

Tots els assistents a la ponència es van emportar el llibre “Els escacs i la motricitat” i el reglament del Xecball, mentres que els jugadors i jugadores van rebre un còmic que la nostra federació ha elaborat recentment per als més xicotets.

Esperem repetir el mateix èxit de participació el *proximo dijous a les 19;00 hores en el Campionat d’Espanya Sub-12.


Foto FEDA