Els Escacs Vivents de Xàbia es pot veure en el Oceanogràfic

El dissabte dia 18 de maig de 2024, a les 19 hores de la vesprada, a l’Auditori Mar Roig de Oceanogràfic de València se celebrarà la representació d’una partida d’escacs pel grup teatral Escacs Vivents de Xàbia.
L’esdeveniment s’emmarca en el festival OceanFest que se celebra este any del 13 al 19 de maig. Este festival constituïx una mirada multidisciplinària sobre mars i oceans.
OceanFest és una trobada artística, educatiu, musical i lúdic per a la preservació de la mar.
Enguany ha seleccionat la representació d’Escacs Vivents de Xàbia perquè en la seua posada en escena es narra una aventura marina: (A)MAR, una expedició submarina que naix dels descobriments en l’Illa del Portitxol, porta a l’equip de HUMANITAS a descobrir el gran secret: no estem solos. En les profunditats residix una civilització mil·lenària que venera al món de dalt, des d’on descendix tot allò amb què es visten, construïxen les seues cases i els ajuda a viure. HUMANITAS s’enfronta a ells en una partida subaquàtica d’escacs.
El grup teatral de Xàbia, que escenifica els Escacs Vivents, cada any abrigalla el desenvolupament dels escacs amb una història suggeridora que faça més atractiva i emocionant la partida que se celebra sota les més estrictes regles d’eixa competició.
Este grup, el treball del qual s’ha considerat Festa d’interès Turístic, va sorgir i actua preferentment a Xàbia i rares vegades es desplaça a altres localitzacions pel que és una oportunitat especial poder assistir a la seua representació a València.
Van posar en escena per primera vegada els seus Escacs Vivents en 1996 i al llarg de les seues representacions han ambientat les seues partides amb les històries de Romeo i Julieta, Harry Potter o Asterix, entre altres.
En esta representació participen els escolars de C.E.I.P. Port de Xàbia. Actua com a narrador de la partida: Salvador Aldeguer. Assessor d’escacs: Francisco Morató. I la música en directe està a càrrec de la Orquèstra Sinfònica del CAMPX.
L’entrada és gratuïta, però com s’espera que s’esgoten les localitats és convenient reservar-les a través de la pàgina web del festival OceanFest.