Escacs Integradors del Club d’Escacs Mutxamel

El Club d’Escacs Mutxamel, acabarà en breu, la III edició del seu taller “Integrat a través dels escacs”. Va ser al gener quan va començar a rodar aquest programa per a joves amb el risc d’exclusió social. Els escacs els està servint aquests mesos com a eina d’integració a través d’aquest esport que tants beneficis té per a qui el practica. Són diversos els joves que acudeixen ja al club a jugar partides amb tot aquell que ha volgut formar part d’aquesta iniciativa.

El Club d’Escacs Mutxamel va fer extensiu el taller, el mes d’abril, als usuaris amb diversitat funcional del centre APSA de Sant Joan d’Alacant. Així es va fomentar la pràctica dels escacs a diversos nivells adaptats a cada usuari. Ha suposat una gran motivació per als usuaris que es mostren molt il·lusionats amb l’activitat, i en la seua pràctica totalitat s’han inscrit al taller.

El Club d’Escacs Mutxamel agraeix, la col·laboració del centre APSA, així com a la Generalitat Valenciana per la seua ajuda destinada a la “Integració a través de l’activitat física i l’esport. Ajudes per a col·lectius de la diversitat”. Sense aquests suports no hauria sigut possible aquest taller d’escacs integradors.

Segons paraules del monitor del taller, José Antonio García «els escacs és un esport que transmet molts valors a més de servir com a eina d’integració.