Èxit de participació en el torneig escolar organitzat per EDAPA

L’Associació Valenciana d’Escacs Educatius i Inclusius (AVAEI) i el Club d’Escacs Pensament Audaç (EDAPA) van organitzar un  torneig amb 220 jugadors Infantils en el Pavelló Poliesportiu de Paterna diumenge passat 27 de novembre.

No va ser un simple torneig, sinó que es va organitzar una matinal amb activitats entorn als escacs enfocades al gaudi de xicotets i majors. Escacs gegants, jocs entorn, botiga especialitzada i jocs de taula amb els escacs com a denominador comú. Això va fer que els escacs fora el motor per a viure un matí en família mentre els més xicotets practicaven el seu esport favorit.

Enllaç amb els resultats del torneig

A totes aquestes propostes se li sumava una gran atracció com era veure a Lucas González (subcampió d’Espanya sub 10) i a Mateo Sena (Campió provincial de 1a categoria) disputant les seues partides simultaneges a tot voluntari que s’atrevira. Es van mostrar intractables demostrant que tenen un gran futur per davant com a referents d’aquest esport.

El quadre de campions en finalitzar les partides van ser Albert Antón del Club La Creu (sub 6), Ziyu Wen de Mas Camarena (sub 8), Marco Aguilar de EDAPA (sub 10), Efrén Hernández del Club d’Escacs Silla (sub 12) i Ivan Kharytonchuk de EDAPA (sub 18). El quadre de guanyadors demostra que va suposar una gran cita per als escacs infantils ja que van arribar participants de tota la província.

El propi alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, va ser l’encarregat de fer el lliurament de medalles als guanyadors al costat del Regidor d’Esports José Manuel Mora.

Per a més informació es pot consultar en els següents periòdics la cobertura que li han realitzat

.. Notícia en El Periodic
.. Notícia en Superdeporte