Final de l’El Gran Salt-A

Nota de l’Organitzador

El circuit “El Gran Salt-A Salina i jo amb estes grenyes” organitzat per AVAEI (Associació Valenciana d’Escacs Educatius i Inclusius), en col·laboració amb el col·legi Imagine Montessori School i La Pineda Surf de vela ràpid, va arribar a la seua cita final. Va ser en el mateix col·legi on es va disputar el torneig que va decidir les 4 places en joc per al Campionat d’Espanya per edats.

En la categoria de sub18 el campió va ser Diego Macías, li van acompanyar en el podi Pablo Silviu Antoneac i Víctor Salvador. En sub12 va ser Jordi Otero el vencedor per davant de Lorenzo Serna i William Saroyan. Álex Climent es va emportar el triomf en categoria sub10 per davant de Julen Boluda i Rolan Kuzmin. Finalment el torneig sub8 va ser per a Dmytro Yerko seguit de Éric March i Plató Fedoriaka.

Estes classificacions finals porten als seus 4 vencedors al Campionat d’Espanya per edats que se celebrarà este mateix estiu en Salina. Acudiran a esta gran cita dels escacs nacionals amb una beca que els cobrix tots els gastos a ells i a la persona adulta que els acompanye com a gran premi final del circuit.

La gran final

Els 64 finalistes dividits en les 4 categories es van trobar en el Col·legi Imagine Montessori School amb l’objectiu comú d’emportar-se la plaça per a representar a la Comunitat Valenciana en el Campionat d’Espanya per edats.

Este torneig final es va disputar a dols de 2 partides de 10 minuts i 3 segons d’increment per jugador/a.

Es va poder seguir la retransmissió de manera en línia amb els comentaris del Gran mestre Alexis Cabrera, encarregat de la tecnificació de la Federació Valenciana, i la jugadora d’escacs Lucía Follana, Campiona d’Espanya sub16 en 2021 i Subcampiona en escacs ràpids 2023 en Salina.

Circuit “El Gran Salt-A Salina i jo amb estes grenyes”

Des d’el mes de febrer passat s’han disputat els 3 tornejos classificatoris que han determinat els qui van participar en esta fase final. Els Ajuntaments d’Alcàsser, Riba-roja de Túria i Albalat del Sorells han albergat els tornejos classificatoris secundant així esta iniciativa.

El circuit ha tingut un alt índex de participació i ja es treballa en l’edició de 2025. Des de l’organització es valora l’alt nivell d’escacs que s’ha pogut gaudir donant un gran prestigi a la competició.

 

Més informació:

Aitor Orozco – 678452203