Final del Campionat Mundial d’Ordinadors

Dins del programa del Festival del València Bressol dels Escacs Moderns, del 9 al 14 de juliol, en la Universitat Politècnica de València, es va celebrar el Campionat Mundial d’Escacs per Ordinador, que va incloure tres esdeveniments, que passem a desenvolupar.

  • El Campionat del Món de Programari va ser el primer d’ells, on tots els programes van competir amb el mateix maquinari; les partides van ser bastant tibants, atés que els operadors no sabien com aqueix ordinador desenvoluparia la potència dels seus mòduls, i finalment va ser el programa alemany Fritz qui va aconseguir la victòria, després d’imposar-se dues vegades a Arasan.
  • El Campionat Mundial pròpiament dit va ser el següent a disputar-se, amb els operadors connectats amb els seus propis equips als seus clústers, que es troben als seus països d’origen. Ací la competitivitat va pujar de nivell, i va ser el programa belga Stoofvlees qui es va emportar la victòria en l’última ronda.
  • Finalment, el Campionat Mundial Blitz va ser molt disputat alhora que divertit, atés que el ritme forçava als programes a cometre algunes imprecisions, i als seus operadors a realitzar els moviments amb la major rapidesa possible per a aprofitar-los; va ser necessari realitzar un Playoff final per a decidir al vencedor, que va tornar a ser Fritz en l’última ronda, després de les taules de Stoofvlees amb Arasan.

Els resultats seran publicats en la web oficial de ICGA, entitat organitzadora del campionat, a través del següent enllaç:

En el següent enllaç es pot descarregar les partides del Campionat [Descarregar Partides]