Finalitza una brillant III Edició del Benidorm Chess Open 2023 amb Francesco Sonia i Lluís Navarro liderant les seues categories

Nota de l’organització

L’italià Francesco Sonis, que ja encapçalava, com a dada premonitòria, el rànquing referent als participants en esta edició del Benidorm Chess Open, i que s’assegurava, divendres passat, el ‘Superblitz Nocturn’, denominat en esta ocasió ‘Halloween Chess’ (aprofitant les dates), s’ha proclamat vencedor absolut del Open A (Supra 1800) del prestigiós torneig d’escacs al qual dona nom la ciutat de vacances per excel·lència de la costa alacantina.

En la clausura d’esta tercera edició, on organitzadors i especialistes han qualificat com la de la consolidació pel salt de qualitat experimentat a tots els nivells (organització, participació, desenvolupament, qualitat, afluència de participants, acompanyants i públic en general…)

Francisco Sonis, Gran mestre (GM), ha aconseguit un total de 8 punts una vegada finalitzades les nou rondes previstes per l’organització en el calendari de la cita ajedrecística internacional.

L’italià ha comptat per triomfs totes les seues partides amb l’excepció de sengles taules, signades davant el búlgar Nikola Kanov, en la sisena sessió, i davant el suec Ludvig Carlsson, en la setena. Sonis ha confirmat els pronòstics que hi havia a priori alçant-se amb el triomf definitiu i, a més, d’una forma bastant clara.

En este mateix Open A (Supra 1800), la segona plaça va ser per al ja citat jugador búlgar Nikola Kanov, amb un total final de 7 punts, mentre Félix Antonio Ilinca (Romania), Ludvig Carlsson (Suècia) i Bachana Morchiashvili (Geòrgia), tots amb 6,5 punts, completaven la nòmina del quintet de cap.

Henrique Rey Malde i Carlos Nava Pereda, els dos amb 5,5 punts i en els llocs setze i dèsset, respectivament, van ser els representants espanyols millor classificats en esta edició que s’ha tancat hui diumenge.

Al mateix temps, però esta vegada en el que fa referència al Open B (Sub-2000), el primer lloc en la classificació general final ha sigut per a un jugador d’escacs espanyol, Lluís Navarro Rico, que ha aconseguit un global de 7,5 punts després de les nou partides disputades. Una inesperada derrota, en la jornada tres, davant el també espanyol Francisco J. Fernández López, i unes taules, signades en la cinquena ronda davant l’irlandés Peter Cafolla, van ser les úniques excepcions a la seua important ratxa de triomfs.

Juan José Pérez García va acabar sent segon classificat, amb un còmput total de 7 punts, els mateixos que el jugador d’escacs irlandés Lukian Hushpit, el també espanyol Rubén Rodríguez López i l’anglés Pengxiao Zhu, que completen la nòmina dels cinc primers classificats.

Després apareixen en la classificació general els espanyols José Antonio López de Turiso Sánchez i Benjamín E. Pot Kobolo, que són sisé i seté en la taula per davant del noruec Amund Pihl Strand i de l’igualment espanyol Marcos Muñoz Osete, tots ells amb 6,5 punts totals.

A penes ha quedat conclosa esta tercera edició del Benidorm Chess Open, des de l’organització ja s’està pensant en l’esdevenidora, que correspondrà a l’any 2024 i que tindrà el repte de superar a la que acaba de finalitzar, que ha resultat un vertader èxit d’organització, participació i desenvolupament i que ha evidenciat un notable salt qualitatiu en el seu intent de consolidació en el panorama ajedrecístico internacional.

Per a més informació quant a tot el relacionat amb l’organització i la celebració d’esta edició del Benidorm Chess Open que finalitza hui, així com tots els resultats d’esta, es pot consultar la pàgina web oficial de l’esdeveniment, https://benidormchess.com/, que conté les dades precises en tots els apartats.

Esta edició 2023 del Benidorm Chess Open ha estat organitzada pel Club d’Escacs Cavall Blanc Benidorm i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Benidorm, la Generalitat Valenciana, la Diputació Provincial d’Alacant i la Federació d’Escacs de la Comunitat Valenciana (FACV).

Al mateix temps, i com a patrocinador, figura l’Hotel Meliá Benidorm i, com a socis col·laboradors, estan Chicorela, Art & Esdeveniments, i Duochess.

En el lliurament de trofeus, va ser present per l’equip de govern Local, Jose Ramón González de Zárate i el president de la Federació Valenciana d’Escacs, Emilio González.

#BenidormEsDeportes #BenidormChessOpen23 #ClubAjedrezCaballoBlancoBenidorm #BenidormActive #BenidormSempreEndavant regidoria Esports – Aj. de Benidorm

Resultats Benidorm Chess open A 

Resultats Benidorm Chess open b Sub-2000

Resultats Memorial Emilio Pellicer-Benidorm Chess Open

Resultats Halloween Chess-Benidorm Chess Open