Finalitzen els Sub-8 en el Campionat d’Espanya d’Escacs a Salobreña

niños y niñas ajedrez

Crònica des de Salina, Granada, per Carlos Martínez Piqueras.

Entre els dies 14 i 18 de juliol s’ha desenvolupat el Campionat d’Espanya sub-8 en la localitat granadina de Salina. Un any més, i ja van nou, els tornejos nacionals es venen jugant en el fantàstic marc de l’Hotel Salina Suites (antic Best Western Salobreña).

Enguany potser és el més estrany de tot, per la situació sanitària que estem vivint i pels diferents protocols que cal complir durant el torneig. Tant l’organització del torneig com l’hotel estan fent un excel·lent treball en aquest sentit i els acompanyants estan complint totes les normes marcades des de la Junta d’Andalusia.

En el pla esportiu, van anar cinc els jugadors que han representat a la Comunitat Valenciana: Carlos Roche, Nikolas Ursariu, Lorenzo Serna, Claudia Lloret i Paula López. Tots han realitzat un sensacional torneig amb partides molt lluitades. Cal destacar l’actuació de Carlos Roche, que va jugar l’última ronda del torneig en la taula 1. Encara que va perdre aqueixa partida, va finalitzar en el 5é lloc empatat amb el tercer, amb 6 punts en total i alçant-se amb la copa de Campió d’Espanya sub-7. Tant Nikolas com Lorenzo van realitzar un magnífic torneig també i amb els mateixos punts que Carlos, van quedar en les posicions 7é i 9é respectivament. Claudia i Paula van jugar a un molt bon nivell, amb partides disputades on es van escapar alguns punts per detalls. Cal remarcar el seu bon joc en moltes fases de la partida i la seua actitud exemplar, jugant fins al final totes les partides.

Sens dubte, un gran torneig del futur dels escacs de la Comunitat Valenciana. Des de la Federació Valenciana d’Escacs volem donar-los l’enhorabona per aquest torneig i per haver representat a la comunitat en el torneig nacional més important. Enhorabona!

Volem també agrair l’esforç, compromís i comportament de totes les mares i pares durant el torneig i l’ajuda durant el mateix de l’entrenador Sergio Fernández Ayuso.

i64 … veure classificació jugadors valencians

niño ajedrecista con su madre muestra trofeo
Carlos Roche