I Torneig CEX Integra’t jugant

El Club Escacs Xàtiva impulsa el seu nou projecte  Escacs Saludables CEX per a la integració a través dels Escacs de persones amb discapacitat o diversitat funcional.

El programa desenvolupat compta amb el suport de la Generalitat i de l’Ajuntament de Xàtiva i consisteix en classes gratuïtes en la seu del Club així com l’organització d’un torneig i l’estrenyiment de les relacions entre el CEX i les diverses institucions que van sumant-se al projecte per al foment dels Escacs en els seus centres.

Els objectius són:

– Mostrar els fonaments dels escacs terapèutics i les seues diferents aplicacions, amb atenció especial a persones amb discapacitat o diversitat funcional.

– Dotar dels coneixements bàsics del joc dels escacs a aquest col·lectiu.

– Facilitar l’adquisició de continguts i la metodologia específics del nostre programa estimulant i tractant de rehabilitar els seus processos cognitius de manera amena.

– Exercitar l’atenció, percepció, memòria, raonament lògic i funcions executives que comporta la pràctica dels escacs en general,  i en l’objectiu que ens hem plantejat en particular, per a aportar el nostre granet d’arena a la integració en la vida quotidiana dels participants.

Els escacs és un instrument pedagògic i lúdic de primer ordre gràcies als avantatges que presenta la seua pràctica.

És per això que llancem el nostre I Torneig CEX Integra´t jugant dins del nostre projecte Escacs Saludables CEX.

El torneig es jugarà el pròxim 17 de juny a partir de les 10h en la seu del Club al carrer Abat Pla, 17