Inici del Open Internacional València Bressol dels Escacs

Aquesta vesprada ha donat inici a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Telecomunicació de la Universitat Politècnica de València l’IV Open Internacional València Bressol dels Escacs

Gran èxit de participació amb 189 jugadors inscrits, 49 titulats, dels quals 11 són Grans mestres, representant a 40 nacionalitats.

És de destacar el suport que aquest torneig ha tingut dins de la comunitat ajedrecística valenciana, ja que 40 clubs valencians es troben representats, la qual cosa suposa quasi la meitat dels existents.

Amb això la FECV compleix un dels seus objectius, que no és un altre que el d’acostar als jugadors de la nostra comunitat per part de la Federació, un torneig d’alt nivell, on els nostres jugadors més joves puguen progressar.

A més, el Open és la pedra angular des de la qual la FECV vol consolidar un festival que revindique el paper de València com a bressol de les regles modernes dels escacs. En aqueixa línia se celebrarà l’I Torneig temàtic de la Variant Valenciana, posició que apareix en el primer text amb les actuals regles, el poema “Scachs d’amor”, una conferència del periodista, autor i investigador Jose Antonio Garzón i,en col·laboració amb La Fundació València Bressol de la Comunitat Valenciana, oferir una exposició itinerant amb la intenció de difondre el fet històric del naixement dels escacs moderns a la ciutat de València

El fermall del festival està en la celebració simultània amb el mateix del Campionat del Món d’Escacs per Computadora, donant-se la mà a València, l’inici i l’avantguarda del nostre esport.

L’acte d’inici va estar presidit per Héctor Esteban director de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Telecomunicació, que va realitzar la jugada d’inici del Open, Hernán Siludakis, director de l’esdeveniment i Emilio González president de la FECV.

Ronda 1:    | Resultats  | Àlbum de Fotos |

Retransmissió: | Lichess | DGT | Chess.com |