Íñigo López conquista la Torre de Paterna vencent en el “IV internacional Chess in a Rook”

Nota de l’organització.

La Torre de Paterna s’ha convertit, per la seua simbologia, en un escenari idíl·lic per a la celebració anual del torneig internacional d’escacs “Chess in a Rook”. Enguany es va celebrar la IV edició i va comptar amb 4 grans noms dels escacs que es van batre en 6 intenses rondes. Després de la seua disputa, va ser l’extremeny Íñigo López qui es va fer amb la victòria. En finalitzar les partides es va situar en el més alt de la classificació, empatat a punts amb el rus Kirill Alekseeko, recent participant en el Campionat del Món de Candidats. Va ser el desempat el que va decidir que el conqueridor de la Torre de Paterna anara enguany l’estrela extremenya. Amb esta victòria succeeix en l’històric de guanyadors al Gran mestre Internacional Àlvar Alonso.

La celebració d’este torneig va estar acompanyada amb les sempre atractives partides simultànies que van oferir les tres joves estreles: Íñigo López, José García i Félix Illinca. Estes iniciatives potencien la il·lusió dels amfitrions a ser grans noms dels escacs. Així, una vintena de paterneros i paterneras es van acostar a mesurar-se i intentar véncer a estos grans noms dels escacs nacionals. Els joves mestres van aconseguir imposar-se en totes les partides, no obstant això, van véncer en il·lusió els qui van poder viure una experiència única.

Esta iniciativa suposa posar a Paterna en el focus dels escacs internacionals ja que les partides es van retransmetre a tot el món per les plataformes especialitzades. A més, suposa un al·licient i un incentiu perquè les/us joves vegen en els escacs eixa font de valors que fomenta la pràctica esportiva.

Des del Club d’escacs *EDAPA, organitzador de l’esdeveniment, s’agraeix el suport rebut per l’Ajuntament de Paterna i la Diputació de València, els qui faciliten l’organització d’esta gran cita dels escacs. De la mà de les institucions, ja s’està planificant l’edició de 2024 per a continuar sent el referent a Paterna per a centenars de xiquetes/us, adults i les seues famílies.