Jugadores Valencianes vs Màquines

Com a guinda del programa del Festival del València Bressol dels Escacs Moderns, del 9 al 14 de juliol, en la Universitat Politècnica de València, es va celebrar un esdeveniment especial entre dos equips de jugadores valencianes enfrontades a dues dels programes que van disputar el Campionat Mundial d’Escacs per Ordinador.

El primer equip, format per la Mestra Internacional i Gran mestre femenina Marta Garcia (2314), del club Andreu Paterna, Nieves Sanleón Pravisano (2058), del club Xeraco, i Lucía Follana Albelda (1922) del club Mislata Lanjarón-Discema, va jugar contra el programa Jonny, de la Universitat de Bayreuth, operat per l’alemany Johannes Zwanzger (2263). El format triat va ser una partida amb blanques amb un ritme de 60’+15’’, i el programa jugaria moviments alterns juntament amb el seu operador, que també és qui va desenvolupar el programa.

D’altra banda, l’equip format per Gayane Harutyunyan (1675), de l’Andreu Paterna, Isabel Colomer (1477), del Carcaixent, Encarna Guzmán (1283), del Manuel “Eduardo Pérez”, i Kseniia Yanston (1172) de l’Alacant, es va enfrontar contra el programa Fritz, campió del Món de Programari i *Blitz en el Campionat Mundial d’Ordinadors 2023 UPV-València; va ser operat per l’austríac Wolfgang Zugrav (2158), qui és Gran mestre d’Escacs per correu i recent campió Europeu en aquesta modalitat. El format triat va ser també de moviments alterns, però en aquesta ocasió la màquina disposava d’un ritme de 5’+1’, mentre que el nostre equip va disposar de 60’+15’’.

Finalment, José Antonio O’Neill i Daneiko (1947), del Gambito-Benimaclet, històric desenvolupador de fortes bases de dades va tindre ocasió d’enfrontar les seues anàlisis contra Stoofvlees, el programa Campió del Món en aquesta edició. Va ser operat per l’alemany Erdo Günes, un bon jugador malgrat no tindre llicència FIDE. El format triat van ser quatre partides a 15’+10’’, amb resultats molt interessants.