La FECV col·labora amb l’associació ALFIL realitzant tallers d’escacs

Rafel Navarro y Francisco Cuevas

 

La Federació d’Escacs de la Comunitat Valenciana realitzarà durant les pròximes setmanes una sèrie de tallers gratuïts per a la iniciació als escacs orientats a la inclusió i desenvolupament personal de membres de l’Associació Alfil de València.

Rafael Navarro, president de l’associació Alfil, va visitar les oficines de la FECV i es va reunir amb Francisco Cuevas per a signar l’acord de col·laboració i per a explicar amb detall el treball que desenvolupen en el seu centre i la importància del taller d’escacs per a complementar les activitats que ofereixen als seus associats.

Els tallers es realitzen sota la iniciativa de la FECV i s’ha presentat un projecte a Generalitat Valenciana a fi que l’Administració Autonòmica participe també en aquesta activitat i puga ampliar-se el nombre de tallers a realitzar, amb idea de consolidar aquesta activitat durant diversos mesos i de manera periòdica en els pròxims anys.

 

ASSOCIACIÓ ALFIL

Acrónimo de  Asociación Levantina de Funcionamiento Intelectual Límite.


Associació sense ànim de lucre creada per a facilitar la normalització de la vida de persones amb diversitat funcional  intel·lectual límit (lleu i moderat). Creada per a  lluitar per l’eliminació de barreres i la igualtat d’oportunitats  que faciliten la integració social de les persones amb funcionament intel·lectual límit. L’atenció es concreta en  especial en la inclusió social i laboral a través  de l’aprenentatge d’habilitats socials que servisquen d’instrument de creixement personal.

S’intenta aportar  a la persona un cercle social en el qual puga desenvolupar-se plenament a través d’activitats  formatives i d’oci que ajuden al creixement personal.


ACTIVITATS ASSOCIACIÓ ALFIL

 

La  Associació ALFIL  va ser creada per un grup de pares i mares  que consideraven necessari agrupar-se  per a generar serveis que milloraren la  qualitat de vida dels seus fills/as  amb diversitat funcional límit lleu o moderada.

ALFIL funciona a través dels seus Estatuts i el seu Reglament de Règim Intern com a  associació assembleària formada pels socis d’ALFIL. Els socis són  les persones amb diversitat funcional intel·lectual lleu o moderada o els seus representants legals si hi ha incapacitació legal.

Es convoquen dues assemblees anuals en la qual poden participar els socis i/o els seus representants. L’assemblea delega en la junta directiva que és l’òrgan  executor durant la resta del temps. En aquest moment està formada per 7 membres (pares/mares voluntaris). Hi ha un president, una vicepresidenta, una secretària, dues tresoreres i dues vocals. Les activitats  programades des d’Alfil són fonamentalment estructurades en dos grups:

 • Activitats d’oci i temps /lliure: amb una periodicitat setmanal: solen ser divendres de vesprada o dissabte de matí. S’abona si  l’activitat requereix una despesa extra (per exemple entrades d’exposicions)
 • Activitats associatives: Tallers distribuïts en les vesprades setmanalment. En el present curs es realitzen els següents tallers:
  • Dilluns: Sentir-nos: taller de sexualitat/ afectivitat
  • Dimarts: taller d’escriptura
  • Dimecres Taller de manualitats i de teatre
  • Dijous: Taller de cuina
  • Divendres: Taller d’escacs. Gràcies a la col·laboració de  la Federació d’escacs de la Comunitat Valenciana.
  • Hi ha taller els dimarts i dijous de preparació de les oposicions

 


 

FEDA

Noticies anteriors