La gran final del Gran Salt-A Salina

“El Gran Salt-A Salina i jo amb estes grenyes” organitzat per AVAEI (Associació Valenciana d’Escacs Educatius i Inclusius), en col·laboració amb el col·legi Imagine Montessori School i La Pineda Surf de vela ràpid, arriba a la seua cita final. Després de la disputa dels 3 tornejos classificatoris, el circuit ja té als seus 16 finalistes de cada categoria. Hi ha en joc 4 places, 1 per categoria, amb tots els gastos pagats per al Campionat d’Espanya per edats.

Esta cita tanca la fase final que es porta disputant des del mes de febrer en les localitats d’Alcàsser, Riba-roja de Túria i Albalat del *Sorells.

La gran final

Serà el pròxim 8 de juny quan en el centre educatiu Imagine Montessori School se celebrarà la gran final. Es mesuraran els 64 finalistes dividits en les 4 categories i amb 2 xiques entre els caps de sèrie.

Este torneig final es disputarà a dols de 2 partides de 10 minuts i 3 segons d’increment per jugador/a. En cas d’empat, hi haurà una partida de desempat per mort sobtada. En este dol de desempat les blanques disposaran de 5 minuts i 2 segons i estaran obligades a guanyar per a passar de ronda. Les negres disposaran de 3 minuts i 2 segons i passen de ronda amb victòria o taules.

Esta final serà retransmesa i comentada per comentaristes molt benvolguts en el món dels escacs valencians com el Gran mestre Alexis Cabrera, encarregat de la tecnificació de la Federació Valenciana, i la jugadora d’escacs Lucía *Follana, Campiona d’Espanya *sub16 en 2021 i Subcampiona en escacs ràpids 2023 en Salina.

I si vences el circuit…

Els qui aconseguisquen guanyar la final en cada categoria seran els que faran el gran salt als Campionats d’Espanya per edats que es disputaran en Salina este mateix estiu. Véncer este circuit els permetrà participar en la Comunitat Valenciana amb una beca que cobrirà tots els gastos seus i de la persona adulta que li acompanye. Estes beques són una iniciativa única ja que fins ara l’acompanyant no corria amb els gastos pagats.