La triple campiona del món Anna Muzychuk s’alça amb l’IV Internacional de Paterna

Nota de l’Organització

Anna Muzychuk s’alça amb l’IV Internacional del Club Escacs Paterna en una atapeïda final amb Diego Macias
El Casino de la Plaça va reunir diversos Grans mestres i Mestres Internacionals per a delit dels aficionats

La tres vegades campiona del món, Anna Muzychuk, es va alçar en la nit del dilluns amb l’IV Torneig Internacional del Club Escacs Paterna, esdeveniment que va congregar en la capital de L’Horta Nord a diverses figures internacionals. Aquest és el cas de la Gran mestra ucraïnesa que va derrotar en el seu camí al valencià José Vicente Pallardó en quarts, al Gran mestre egipci, sis vegades campió d’Àfrica, Amin Bassem en semifinals i al jove talent, Diego Macias, en la gran final.

Macias, de només 16 anys, va realitzar novament una excelsa participació, després de vindre de ser subcampió d’Europa sub16 i disputar els Campionats d’Espanya de Clubs amb l’Andreu Paterna. Macias va batre en semifinals al Gran mestre Jules Moussard i prèviament al Mestre Internacional, Renier Castellanos. El jove talent va cedir només enfront de la campiona ucraïnesa no sense oferir una gran batalla.

A més del gran espectacle viscut, propi de la modalitat d’escacs llampec en la qual es disputava el torneig, que va oferir grans moments d’incertesa i emoció, el gran èxit va ser tornar a reunir un any més a Paterna a diversos dels millors jugadors d’escacs que és possible congregar en un torneig d’aquestes característiques.

Això ha sigut possible gràcies al suport de la Direcció General d’Esports de la Generalitat Valenciana, així com la col·laboració de l’Ajuntament de Paterna, l’alcalde del qual, Juan Antonio Sagredo va participar en el lliurament de premis. També es va destacar el patrocini de Caixa Popular i la signatura Grenke, que s’afig al suport que presta tot l’any el patrocinador principal del club, Andreu Barberá.

En representació del Club Escacs Andreu Paterna, Enrique Llobell, va agrair la col·laboració de totes les entitats i va afegir que “ha sigut un gran torneig comptant amb grans figures internacionals, ha sigut formidable poder reunir-los perquè han oferit un grandíssim nivell d’escacs que desitgem continuar desenvolupant durant moltes edicions més”.

La classificació final es pot consultar en aquest enllaç.