L’Ajuntament de Silla reconeix al Club d’Escacs Silla amb la distinció de Porrot d’Honor a la seua Activitat Esportiva

L’Ajuntament de Silla reconeix al Club d’Escacs Silla amb la distinció de Porrot d’Honor a l’Activitat Esportiva. No han passat desapercebuts per al jurat els 60 anys que compleixen portant el nom de Silla fins i tot per Europa. Són molts els èxits que han collit en aquests anys considerant l’actual com l’època daurada del club. La guinda d’aquest projecte va arribar amb el campionat d’Espanya de 2020 que els va portar a la Copa d’Europa de Clubs.

 

Aquest club ha demostrat al llarg de la seua història ser una mica més que una escola esportiva, ha sigut una via d’integració per a joves en risc d’exclusió. La labor social va més enllà ja que el club acudeix al centre Tola a integrar a persones amb diversitat funcional. Amb aquests principis es pretén que troben en els escacs aqueixa porta oberta a la seua socialització. Compartir entrenaments i tornejos amb els companys enriqueix les seues relacions socials i els allunya de la d’exclusió.

 

Entre l’esportiu i el social, el Club d’Escacs Silla es va fer mereixedor d’aquest reconeixement que van rebre el seu President, Juan José Espinosa, i el seu Director Esportiu, José Antonio García, de mans de l’edil d’Esports, Benigne Bodón. En aquesta gala de lliurament va voler ser present mostrant-los el seu suport el President de la Federació d’Escacs de la Comunitat Valenciana, Emilio González. En les seues paraules van agrair el suport d’institucions i col·laboradors que han ajudat a complir aquests 60 anys. És especialment important aquest suport per a arribar a l’alta competició europea posant el nom de Silla en el mapa dels escacs.