L’Organització del Benidorm Chess Open 2023 inicia els preparatius per a l’edició de 2023.

Nota de l’Organització.

Com a novetat apareix un torneig de Ràpides d’un dia, el Memorial Emilio Pellicer, en record del fundador del Club Escacs Benidorm i creador del Open Internacional Vila de Benidorm en 1978.

Per tercer any consecutiu i tenint com a seu les fantàstiques instal·lacions de l’Hotel Meliá Benidorm, els organitzadors de l’esdeveniment d’escacs amb més premis en metàl·lic d’Espanya (147 premis que sumen una bossa de 39.000€ en total, en quatre tornejos internacionals), ja estan ultimant els detalls de la web que estarà actualitzada a partir de la setmana del 15 de maig. (www.benidormchess.com)

Cal ressaltar alguns canvis molt interessants. Les dates d’enguany s’avancen un mes, del 27 d’octubre al 5 de novembre, aprofitant la festivitat enmig d’aquesta setmana del dia de “Tots els Sants”.

A més dels premis en metàl·lic, un altre al·licient més és que tots els tornejos seran VÀLIDS PER A ELO FIDE, i el Open A de lentes també ho serà per a Normes Internacionals de LA MEUA i GM. El Open A serà supra 1800 de ELO.

El Open B sub-2000, també manté tots els seus premis en la General i trams de ELO, igual que les passades edicions.

Els tornejos de lentes es disputaran sistemàticament Suís a 9 rondes, amb un ritme de joc de 90’+30”, i es disputaran enguany durant 8 dies, doblegant ronda el dimecres dia 1 de novembre. El torneig començarà el diumenge 29 d’octubre i acabarà el diumenge 5 de novembre.

En els premis dels tornejos de lentes es mantenen 40 premis per als jugadors allotjats a l’hotel (5000€ en total).

Es manté també en exclusiva per als jugadors valencians una bossa de 4000€ en total, repartida en 16 premis, 8 per a cada open de lentes.

També es disputarà igual que tots els anys anteriors, un torneig SuperBlitz nocturn, amb 9 rondes a 3’+2”, que serà el divendres 3 de novembre a les 22.30 h. i es dirà “Halloween Chess”, amb més de 1000€ en premis. VÀLID per a ELO FIDE BLITZ.

La gran novetat i atracció d’enguany és que s’afig un torneig de ràpides a 9 rondes amb un ritme de 15’+5”, que es disputarà durant el dissabte dia 28 d’octubre, des de les 11.00 h fins a les 19.30 h. amb 3000€ en premis en metàl·lic. VÀLID per a ELO FIDE RAPID.

 

Serà un torneig molt especial i emotiu per a molts aficionats locals i de la Comunitat Valenciana. Es denominarà Memorial Emilio Pellicer, en record del qual fora fundador del Club Escacs Benidorm en els anys 60s, impulsor dels escacs en la localitat i creador del Open Internacional “Vila de Benidorm” en 1978, del qual es van realitzar 24 edicions fins a l’any 2009.

Les inscripcions per als Open A i B i del Memorial Emilio Pellicer es realitzaran per la web www.benidormchess.com per a comoditat dels jugadors i aficionats.

En l’edició d’enguany, a més de l’inestimable suport de l’Hotel Meliá Benidorm i de l’Ajuntament de Benidorm, s’uneixen com a col·laboradors la Diputació Provincial d’Alacant i la Generalitat Valenciana.

Cal destacar sens dubte la gran col·laboració que la Federació d’Escacs de la Comunitat Valenciana aportarà a l’esdeveniment, tant amb publicitat, com en el registre dels tornejos davant la FIDE, a més del material i la difusió en xarxes socials que realitzarà.